Η Samsung στοχεύει να ξεκινήσει τη παραγωγή chips χρησιμοποιώντας κατασκευαστική μέθοδο 14nm FinFET στα τέλη της χρονιάς, και έχοντας κλείσει τη συμφωνία με την Apple για την κατασκευή chips της τελευταίας περιμένει αύξηση στα κέρδη της.

Αυτό είπε ο Kim KI-nam, Πρόεδρος του τμήματος Ημιαγωγών της Samsung σε δημοσιογράφους στα κεντρικά της εταιρείας στη Σεούλ. Τα κέρδη "θα παρουσιάσουν βελτίωση" μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία.

 

Η Apple δεν θα είναι ο μοναδικός πελάτης της Samsung πάντως, αφού αναμένεται να υπογράψουν συμφωνίες και οι Qualcomm και AMD, που όπως είναι γνωστό είναι "fabless" εταιρείες, για χρήση της κατασκευαστικής μεθόδου 14nm και στα δικά τους προϊόντα περίπου στο τέλος της χρονιάς.

 

Ο κ. Kim Ki-nam δεν αποκάλυψε πότε η Samsung συγκεκριμένα θα ξεκινήσει τη κατασκευή των chips της Apple ή των άλλων πελατών της εταιρείας.

 

Αυτή τη περίοδο, η Samsung κατασκευάζει περίπου το 30% των chips A8 της Apple, με τη TSMC να έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής (70%). Σύμφωνα με το ZDNet Korea, η Samsung αναμένεται να κατασκευάσει στα 14nm τον διάδοχο του Apple A8 SoC.

 

Link.png Site: GSMArena