Δεν αποτελεί μυστικό ότι το τμήμα φορητών συσκευών της Samsung είχε μια αρκετά δύσκολη χρονιά, καθώς παρουσίασε τα χαμηλότερα κέρδη των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με μια αναφορά του Reuters που βασίζεται σε άρθρο Νοτιοκορεάτικης εφημερίδας, η εταιρεία θα προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας (υψηλόβαθμων στελεχών) σε όλο το διοικητικό συμβούλιο ενώ αναμένεται να μειώσει το προσωπικό στο τμήμα φορητών συσκευών κατά 30%.

 

Καθώς οι φήμες που κάνουν λόγο για συνολική αναδιάρθρωση της εταιρείας και περικοπές θέσεων εργασίας τον ερχόμενο μήνα ολοένα και μεγαλώνουν, το ηθικό των εργαζομένων έχει πέσει ενώ ακόμα και διευθυντικά στελέχη δεν γνωρίζουν τι να αναμένουν από τις αλλαγές.

 

Υπάλληλος της εταιρείας αναφέρει πως το προσωπικό της εργάζεται υπερωρίες και Σαββατοκύριακα για να εξασφαλιστεί η παραγωγή σημαντικών προϊόντων ενώ ένα υψηλόβαθμο στέλεχος άλλου τμήματος της εταιρείας ανέφερε ότι ορισμένες πρωτοβουλίες και σχέδια έχουν μπει στο συρτάρι ή έχουν αναβληθεί καθώς οι υπεύθυνοι managers δε γνωρίζουν σε ποιον πρέπει να αναφερθούν ή να απευθυνθούν.

 

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο πρόεδρος του ομίλου, Lee Kun-hee, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και έτσι όλες σχεδόν τις αποφάσεις θα τις πάρει ο 46χρονος γιος του Jay Y. Lee. Βεβαίως, ο Jay Y. Lee δεν είναι ακριβώς "νέος" αφού ασχολείται με την εταιρεία από πολύ μικρή ηλικία.

 

Link.png Site: PhoneArena