Μία ομάδα περίπου 20 ατόμων με υποπολυβόλα όπλα έκαναν επιδρομή εχθές το βράδυ σε ένα εργοστάσιο της Samsung, στη περιοχή Campinas στη Βραζιλία.

Οι κλέφτες μπήκαν μεταμφιεσμένοι στο εργοστάσιο παριστάνοντας τους εργαζόμενους της βραδινής βάρδιας, και γέμισαν επτά φορτηγά με smartphones, tablets και notebooks, αξίας $6.5 εκατομμυρίων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδρομή έγινε μπροστά στα μάτια των 200 εργαζόμενων στο εργοστάσιο της Κορεάτικης εταιρείας, πολλοί εκ των οποίων συνέχιζαν να εργάζονται κανονικά κατά τη διάρκεια της ληστείας. Κάποιοι κρατήθηκαν όμηροι, ενώ σε άλλους οι ληστές αφαίρεσαν τις μπαταρίες από τα κινητά τους ώστε να μην καλέσουν την αστυνομία. Ευτυχώς, κανένας από τους εργαζόμενους δεν τραυματίστηκε κατά την επιδρομή.

Οι Βραζιλιάνικες αρχές που προσπαθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, πιστεύουν ότι η πρόκειται για “δουλειά από μέσα” κρίνοντας από το γεγονός ότι οι ληστές γνώριζαν που βρισκόταν αποθηκευμένος ο ακριβότερος εξοπλισμός.

 

Η Samsung ανακοίνωσε σχετικά: “Είμαστε πολύ ανήσυχοι για το περιστατικό. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Βρισκόμαστε σε πλήρη συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές κατά την εξέλιξη της έρευνας, και θα κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο για να αποφευχθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον”.

 

Αν και τα κλοπιμαία κοστίζουν 6.5 εκατομμύρια δολάρια και αναμφισβήτητα αποτελούν χτύπημα στην εταιρεία, η Samsung αναμένεται να ανακοινώσει καθαρά κέρδη 8.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2ο τρίμηνο της χρονιάς, οπότε η ληστεία αυτή δεν πρόκειται να ανακόψει τη ξέφρενα καλή οικονομική πορεία της εταιρείας. Να αναφέρουμε επίσης ότι πέρυσι τέτοια εποχή, η Βραζιλιάνικη κυβέρνηση μήνυσε τη Samsung, ζητώντας αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων για "κακές συνθήκες εργασίας".

 

Link.png Site: GSMArena

 

Ενημέρωση: Σύμφωνα με τη Samsung, το κόστος των κλοπιμαίων φτάνει τα 6.5 εκατομμύρια δολάρια και όχι τα 36 εκ. όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες.