Πριν από λίγο καιρό, κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Samsung εργάζεται πάνω σε ένα smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη –κωδική ονομασία Project Valley ή Project V- μία νέα ευρεσιτεχνία της εταιρείας που δημοσιεύτηκε online (No. 30-0757696) αποκαλύπτει ένα foldable tablet.

Η συσκευή, αποτελείται από τρία τμήματα, που μπορούν από ότι φαίνεται μέσω ειδικού μηχανισμού, να “διπλώνουν” το ένα πάνω στο άλλο, με στόχο να βελτιωθεί η φορητότητα της συσκευής. Λογικά, όταν και τα τρία τμήματα έχουν “ξεδιπλώσει”, θα μπορούν να δείχνουν μία ενιαία εικόνα ή το ένα από τα τρία τμήματα της συσκευής θα μπορούσε να απεικονίζει κάποιο εικονικό πληκτρολόγιο κ.ά.

 

Η Samsung υπέβαλε αίτηση για την ευρεσιτεχνία τον Νοέμβριο του 2013, και η Υπηρεσία Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Κορέας την δημοσίευσε πρόσφατα. Αν και η ευρεσιτεχνία ανήκει στην Κορεάτικη εταιρεία, δεν είναι απαραίτητο βεβαίως το προϊόν να γίνει πραγματικότητα και να βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων.

 

Είναι πολύ πιθανό ωστόσο μελλοντικά να δούμε κάτι αντίστοιχο αν κρίνουμε από τις εξελίξεις στην τεχνολογία των οθονών αφής, με τις Samsung και LG να έχουν παρουσιάσει πρωτότυπα από foldable οθόνες αφής.

 

Link.png Site: GSMArena