Η Samsung ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την μαζική παραγωγή της νέας σειράς SoC, Exynos 7 Octa χρησιμοποιώντας την κατασκευαστική μέθοδο 14nm FinFET.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι αυτή την περίοδο η Samsung είναι η μοναδική εταιρεία, μετά την Intel, που έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο σμίκρυνσης των τρανζίστορς.

Το πρώτο smartphone που περιμένουμε να ενσωματώνει το κορυφαίο SoC της σειράς είναι το Samsung Galaxy S6 (και η έκδοση Galaxy S6 Edge επίσης).

 

Σε σχέση με παλαιότερες εκδόσεις των Exynos SoCs, η νέα σειρά θα ενσωματώνει 4G LTE modem, αν και υπάρχει πιθανότητα να κυκλοφορήσουν και εκδόσεις χωρίς υποστήριξη δικτύων 4G LTE. Επίσης κυκλοφορεί η φήμη, ότι ενδέχεται οι αμερικάνικες εκδόσεις των Galaxy S6/ S6 Edge να ενσωματώνουν το Qualcomm Snapdragon 810 SoC, και πως όλες οι υπόλοιπες αγορές θα διαθέτουν SoC από την σειρά Exynos 7 Octa.

Περισσότερα και την στρατηγική της Samsung θα μάθουμε στην σχετική εκδήλωση που ετοιμάζει στα πλαίσια του συνέδριου Mobile World Congresss 2015.

 

Η εταιρεία δεν έδωσε αριθμούς σχετικά με την απόδοση της νέας σειράς Exynos 7 Octa, ωστόσο χάρη σε βελτιώσεις αλλά και στην νέα κατασκευαστική μέθοδο, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η κατανάλωση παρουσιάζεται κατά 35% μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά των 20nm, η ταχύτητα είναι βελτιωμένη κατά 20% και η "παραγωγικότητα", όπως λέει η εταιρεία, είναι αυξημένη κατά 30%.

 

Link.png Site: GSMArena