Στο περιθώριο της ανακοίνωσης του Gear S, του νέου έξυπνου ρολογιού από τη Samsung, η Κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε τη δυνατότητα πλοήγησης που παρέχει το Gear S μέσα από την υπηρεσία Here της Nokia.

Η εταιρεία δίνει σήμερα περισσότερες πληροφορίες για τη συνεργασία αυτή, η οποία επεκτείνεται και για την Android πλατφόρμα για πρώτη φορά αν και αποκλειστικά για τη σειρά των Galaxy smartphones της Samsung.

 

Όπως αναφέρει η Samsung, θα υπάρχει δυνατότητα συγχρονισμού διαδρομών μεταξύ του smartphone και του smartwatch ενώ το σημαντικότερο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα χρήσης των χαρτών χωρίς να χρειάζεται η παρουσία Internet όπως ακριβώς και με την αντίστοιχη εφαρμογή στα Windows Phone. Μέσω της εφαρμογής Here για Android, ο χρήστης θα μπορεί να κατεβάσει τους χάρτες που τον ενδιαφέρουν έτσι ώστε να τους χρησιμοποιήσει στη συνέχεια απροβλημάτιστα. Ακόμα μέσω της εφαρμογής η οποία υποστηρίζει συνολικά 200 χώρες, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να φτάσει στον προορισμό του είτε με αυτοκίνητο είτε πεζός ή με τις δημόσιες συγκοινωνίες.

 

here-for-gear.jpg

 

Παραμένει άγνωστο αν η εφαρμογή θα εμφανιστεί και σε άλλα android smartphones στο μέλλον, μόλις ολοκληρωθεί η beta φάση της εφαρμογής. Πάντως η Nokia είχε προχωρήσει στην κυκλοφορία εφαρμογής Here για το iPhone, την οποία και απέσυρε ένα χρόνο μετά.

 

Link.png Site: TheNextWeb