Όπως είναι φυσικό, η Google ενδιαφέρεται πολύ για το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης της Samsung με την Apple. Σύμφωνα με έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, και αποκαλύφθηκαν από τους δικηγόρους της Apple, η Google προσφέρθηκε να βοηθήσει τη Samsung.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η Google προσφέρθηκε να καλύψει μέρος της αποζημίωσης (εφόσον η Samsung έχανε τη δίκη). Μαθαίνουμε ότι η Google επίσης προσφέρθηκε για να καλύψει μέρος των εξόδων (πληρωμές δικηγόρων κ.λπ) όσο αφορά στη τωρινή δικαστική διαμάχη. Αυτό σημαίνει ότι η Google θα πληρώσει –αν χρειαστεί- αποζημίωση για τις δύο από τις πέντε πατέντες που διεκδικεί η Apple, αν βεβαίως η εταιρεία με έδρα το Cupertino επικρατήσει.

 

Ο δικηγόρος της Google, James Maccoun επιβεβαίωσε ότι θα βοηθήσει τη Samsung, ως μέρος της συμφωνίας MADA (Mobile Application Distribution Agreement), το πλαίσιο που επιτρέπει στη Samsung να χρησιμοποιεί εφαρμογές της Google στις συσκευές Android που κατασκευάζει.

 

Η Apple ζητάει αποζημίωση 2.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Samsung, για παραβίαση πέντε ευρεσιτεχνιών της, ενώ η Samsung από την άλλη, ζητάει 7 εκατομμύρια δολάρια, ένα πολύ μικρότερο ποσό, για δύο πατέντες που η Apple έχει καταπατήσει.

 

Link.png Site: Engadget