Η παρουσία των SoC (system-on-chip) της Qualcomm στις δημοφιλέστερες φορητές συσκευές τα τελευταία χρόνια την καθιέρωσαν ως τον μεγαλύτερο κατασκευαστή του είδους, με την εταιρεία να ανακοινώνει κερδοφόρα τρίμηνα. Αυτή την φορά πάντως υπήρχαν άσχημα νέα.

Στην αναφορά της σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου, η εταιρεία αποκάλυψε ότι αναμένει ο επερχόμενος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 810 να μην βρίσκεται στην επερχόμενη ναυαρχίδα ενός μεγάλου πελάτη της. Πιθανολογούμε ότι ο μεγάλος κατασκευαστής είναι η Samsung και η επερχόμενη ναυαρχίδα είναι το Galaxy S6 όπως ανέφεραν άλλωστε πρόσφατες φήμες, ωστόσο αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί σε ένα μήνα περίπου.

 

Πάντως, ο CEO της εταιρείας Steve Mollenkopf δεν παρέλειψε να δώσει την απάντηση του στις φήμες που ήθελαν το chip της εταιρείας να υπερθερμαίνεται, λέγοντας πως "το κομμάτι λειτουργεί όπως περιμέναμε". Επειδή το chip θα βρίσκεται σε πολλές ναυαρχίδες φέτος (LG G Flex 2, HTC One M9, Xiaomi Mi Note Pro κ.ά) και επειδή κανένας άλλος κατασκευαστής δεν παραπονέθηκε για προβλήματα υπερθέρμανσης, υποθέτουμε ότι η κίνηση της Samsung είναι θέμα στρατηγικής -το να επιλέξει δηλαδή ένα Exynos SoC για το Galaxy S6 αντί για το chip της Qualcomm.

 

Όσον αφορά στις εκτιμήσεις της εταιρείας σχετικά με τα έσοδα -και μετά την αναθεώρηση- είναι ελαφρώς μειωμένα, μεταξύ $28 δισεκατομμυρίων και $26 δισεκατομμυρίων, σε σχέση με τα $28,8 δισεκατομμύρια και $26,8 δισεκατομμύρια που είχε εκτιμήσει αρχικά.

 

Link.png Site: Engadget