Η χλιαρή υποδοχή που επιφύλαξαν οι χρήστες στα τελευταίας γενιάς smartphones της σειράς Galaxy της Samsung ενεργοποίηση την πέμπτη κατά σειρά μηνιαία πτώση του κατασκευαστή ηλεκτρονικών, “σβήνοντας” σχεδόν $44 δισεκατομμύρια από την χρηματιστηριακή της αξία από τον Απρίλιο.

Η αξία των μετοχών του μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphones στον κόσμο, υποχώρησε κατά 8,1% τον τελευταίο μήνα, επεκτείνοντας την μεγαλύτερη σε διάρκεια πτωτική πορεία στην αξία της μετοχής που είχε να δει η εταιρεία από τον Δεκέμβριο του 1983. Μόνο τον περασμένο Αύγουστο, η Samsung έπεσε σε αξία περίπου κατά $12 δισεκατομμύρια, καθώς η εταιρεία άρχισε να παραδίδει μερίδιο αγοράς στην Apple και σε Κινέζους κατασκευαστές.

 

Η απόφαση επίσης του Κορεατικού κατασκευαστή να παρουσιάσει τα νέα Galaxy Note 5 και Galaxy S6 edge+ αρκετό καιρό πριν την έκθεση IFA για να αιφνιδιάσει την αγορά και να “προλάβει” τις ανακοινώσεις της Apple, φαίνεται πως απέτυχε να διαλύσει την απαισιοδοξία για τα κέρδη δεύτερου εξαμήνου της εταιρείας. Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει νέες συσκευές iPhone στις 9 Σεπτεμβρίου, για να τις κυκλοφορήσει πριν την κρίσιμη για τα κέρδη κάθε εταιρείας, εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

 

“Όλοι γνωρίζουμε ότι η επιχείρηση κατασκευής smartphone της εταιρείας δεν τα πηγαίνει καλά” δήλωσε ο Lee Seung Woo, αναλυτής της IBK Securities. “Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω πότε θα σταματήσει να πέφτει η μετοχή της. Τα βασικά στοιχεία μοιάζουν προβληματικά”.

 


gallery_286955_2396_56769.png

 


Τα κέρδη της Samsung μειώνονται διαρκώς για πέντε συνεχή τρίμηνα, και το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά έσοδα αναμένονται στα 5,33 τρισεκατομμύρια won, ($4,5 δισεκατομμύρια), χαμηλότερα από τα 5,63 τρισεκατομμύρια won του τριμήνου που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

 

Το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, το μερίδιο αγοράς της Samsung υποχώρησε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες και δεν είναι πια ο κορυφαίος κατασκευαστής σε πωλήσεις στην Κίνα, την μεγαλύτερη αγορά κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο. Στο high-end τμήμα της αγοράς έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από την Apple ενώ στο low-end τμήμα της αγοράς έχει υποστεί ζημιές από την Xiaomi, την Lenovo και την Huawei.

 

Link.png Site: Bloomberg