Η Samsung Electronics ανακοίνωσε την νέα σειρά solid state drives, 850 EVO. Η νέα σειρά βασίζεται στην τεχνολογία μνήμης 3-bit 3D Vertical NAND (V-NAND) της Κορεάτικης εταιρείας.

Χάρη στην νέα τεχνολογία, η σειρά Samsung 850 EVO SSD προσφέρει σημαντική αύξηση στην απόδοση και στην αντοχή σε σχέση με την σειρά που αντικαθιστά. Αν και η σειρά Samsung 850 PRO SSD που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο χρησιμοποιεί 2-bit 3D V-NAND για επαγγελματική χρήση σε high-end υπολογιστές ή μικρομεσαίους επιχειρησιακούς διακομιστές, η σειρά 850 EVO είναι ιδανική για φορητούς υπολογιστές ή υπολογιστές για gaming.

 

Η νέα σειρά Samsung 850 EVO είναι διαθέσιμη σε χωρητικότητες των 120GB, 250GB, 500GB και 1TB και επιδεικνύει διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής έως και 540MB/s και 520MB/s αντίστοιχα. Φυσικά γίνεται χρήση του πρότυπου SATA 6Gbps και υποστηρίζονται τα χαρακτηριστικά TRIM, Garbage Collection και S.M.A.R.T. Με την τεχνολογία TurboWrite της Samsung, η έκδοση 1TB του 850 EVO SSD προσφέρει απόδοση έως και 90.000 IOPS κατά την τυχαία εγγραφή δεδομένων. Να αναφέρουμε ότι τα τρία μικρότερα μοντέλα χρησιμοποιούν τον νέο ελεγκτή Samsung MGX, ενώ τα δύο μεγαλύτερα μοντέλα, των 500GB και 1ΤΒ χρησιμοποιούν τον ελεγκτή MEX από τις σειρές 840 EVO και 850 PRO.

 

Όσο αφορά στην αξιοπιστία, η Samsung υπόσχεται εγγραφές δεδομένων 80GB σε καθημερινή βάση για πέντε χρόνια στην περίπτωση των μοντέλων με χωρητικότητα 500GB και 1ΤΒ. Την επόμενη χρονιά, η εταιρεία αναμένεται να προσφέρει την σειρά 850 EVO και σε mSATA και M.2 form factor. Ακόμα η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τις τιμές.

 

 

Link.png Site: BetaNews