Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα ένα νέο entry-level smartphone με την ονομασία Galaxy J1, το οποίο εμφανισιακά ακολουθεί την γνωστή και επιτυχημένη σχεδιαστική φιλοσοφία της Κορεάτικης εταιρείας.

Βασίζεται σε dual-core επεξεργαστή με συχνότητα λειτουργίας 1,2GHz, ο οποίος συνοδεύεται από 512MB RAM και από 4GB αποθηκευτικού χώρου που επεκτείνεται με την χρήση κάρτας μνήμης microSD έως και κατά 128GB. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 4,3 ίντσες και υποστηρίζει ανάλυση 480 x 800 pixels.

 

Στην πρόσοψη διαθέτει δευτερεύουσα κάμερα 2,0 Megapixels ενώ η κύρια κάμερα στην "πλάτη" του εξοπλίζεται με αισθητήρα 5,0 Megapixels και LED flash. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 1850mAh. Όσο αφορά στην συνδεσιμότητα, υποστηρίζει WiFi 802.11a/b/g/n, WiFi direct, Bleutooth 4.0 και GPS (Glonass). Οι διαστάσεις του Galaxy J1 είναι 129 x 68,2 x 8,9 χιλιοστά και το βάρος του είναι 122 γραμμάρια.

 

Βασίζεται στο Android 4.4 KitKat με την Samsung να έχει προσαρμόσει από πάνω το δικό της UX, το οποίο προσφέρει τις λειτουργίες Palm Selfie (για την λήψη selfies με μία κίνηση του χεριού), Tap to Take Pics (επιτρέπει την λήψη φωτογραφιών με πάτημα οπουδήποτε στην οθόνη) ενώ δεν απουσιάζει το Ultra Power Saving mode για την αύξηση της αυτονομίας της μπαταρίας σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη. Το Samsung Galaxy J1 θα κυκλοφορήσει σε μπλε, μαύρο και λευκό. Η εταιρεία δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμη το κόστος της συσκευής.

 

Link.png Site: Samsung

Link.png Site: GSMArena