Η Samsung, αντικατέστησε τον JK Shin που βρισκόταν στην ηγεσία του τμήματος Mobile Communications από το 2011 με τον Dongjin Koh, ο οποίος ήταν επικεφαλής του τμήματος mobile research & development.

Αν και ο JK Shin –που επίσης είναι ένας από τους CEO της Samsung Electronics- αφήνει τον συγκεκριμένο ρόλο, θα συνεχίσει να έχει την επίβλεψη της συνολικής επιχείρησης κινητής τηλεφωνίας της Κορεάτικης εταιρείας. Στα νέα του καθήκοντα περιλαμβάνονται η ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων και η μακροχρόνια στρατηγική της εταιρείας.

 

Ο Koh, σύμφωνα με πληροφορίες, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των τελευταίων smartphone της Samsung, του Galaxy Note 5 καθώς και των Galaxy S6 και Galaxy S6 edge, τα οποία απέσπασαν πολύ καλές κριτικές εξαιτίας του σχεδιασμού αλλά και της ποιότητας κατασκευής τους, χωρίς όμως να φέρουν τα επιθυμητά κέρδη στα ταμεία της Samsung.

 

Η συγκεκριμένη αλλαγή έρχεται σε μία περίοδο που η Samsung πασχίζει να “γυρίσει” το τμήμα με τα smartphones στην κερδοφορία και με τον πόλεμο από πολλές κινεζικές εταιρείες όπως τη Xiaomi να μαίνεται σε ότι αφορά κυρίως τις συσκευές που ανήκουν στη μεσαία οικονομική κατηγορία. Στην κατηγορία των ακριβών smartphone, ο αντίπαλος της Samsung εξακολουθεί να είναι ένας, και δεν είναι άλλος από την Apple.

 

Link.png Site: GSMArena