Η Samsung αποκάλυψε το νέο Galaxy S5 Plus, την έκδοση με Snapdragon 805 της ναυαρχίδας της εταιρείας για το 2014. Η αναβάθμιση, έχει ομοιότητες με τη περσινή αναβάθμιση του Galaxy S4, σε Galaxy S4 LTE-A και έρχεται μισό χρόνο περίπου από την ανακοίνωση του πρωτότυπου.

Όπως και με τον προκάτοχό του, έτσι και το Galaxy S5 Plus υποστηρίζει υψηλότερες ταχύτητες LTE ενώ επιπλέον διαθέτει σημαντικά αυξημένη απόδοση. Έτσι, υποστηρίζει δίκτυα LTE Cat.6 από Cat.4 και αυτό σημαίνει downloads έως και 300Mbps, αντί για 150Mbps (το uplink παραμένει στα 50Mbps πάντως). Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, έχουμε να κάνουμε με το ίδιο chipset που βρίσκεται στο Samsung Galaxy Note 4. Επομένως έχουμε ως βάση το Qualcomm Snapdragon 805 SoC, με τέσσερις πυρήνες Krait 450 συχνότητας λειτουργίας 2.5GHz που συνοδεύονται από το υποσύστημα γραφικών Adreno 420.

 

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά παραμένουν όμοια με αυτά του πρωτότυπου Galaxy S5, και έτσι έχουμε οθόνη τεχνολογίας SuperAMOLED 5.1 ιντσών ανάλυσης 1080p (και όχι QHD όπως του μοντέλου Samsung Galaxy S5 LTE-A που κυκλοφόρησε στη Ν.Κορέα), 2GB RAM, 16GB -επεκτάσιμου μέσω microSD- αποθηκευτικού χώρου,μπαταρία 2800mAh και κάμερα 16MP με δυνατότητα λήψης video 2160p (χωρίς OIS).

 

Οι διαστάσεις και το βάρος παραμένουν όμοια με το παρελθόν, ενώ καλύπτει και τις προδιαγραφές IP67. Για την ώρα είναι διαθέσιμο στην Ολλανδία, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το κόστος του και αν θα κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές.

 

Link.png Site: GSMArena