Η συζήτηση γύρω από smartphones που λυγίζουν συνεχίζεται, με την ίδια τη Samsung να κάνει την έκπληξη και να δημοσιεύει δικές της δοκιμές οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με πρόσφατη έρευνα ιστοσελίδας η οποία ανέφερε ότι το Galaxy S6 edge, έχει τις ίδιες αντοχές με το iPhone 6 Plus.

Η ένσταση της Samsung στη δοκιμή και το

που δημοσίευσε τη SquareTrade εστιάζεται στο γεγονός ότι η πίεση που ασκήθηκε στο κινητό «σπάνια συμβαίνει κάτω από πραγματικές συνθήκες», με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι η πίεση που ασκείται στο κινητό όταν αυτό τοποθετηθεί στην πίσω τσέπη είναι πολύ μικρότερη (66lbf).

 

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, η Samsung υποστηρίζει ότι το Galaxy S6 και Galaxy S6 edge δεν λυγίζουν ακόμα και αν η πίεση φτάσει τα 79lbf, κάτι που ισοδυναμεί στο να ασκήσουμε πίεση σε μία δέσμη 5 μολυβιών ταυτόχρονα Στο βίντεο τα μολύβια τελικώς σπάνε, κάτι που δεν είναι ακατόρθωτο όπως αναφέρει η Samsung, αλλά σίγουρα πιο δύσκολο συγκριτικά με μια δέσμη 4 μολυβιών.

 

 

Μία ακόμη ένσταση της Samsung σχετικά με τη μεθοδολογία της SquareTrade, αφορά το ότι στις δοκιμές της ιστοσελίδας, το Galaxy S6 edge είχε τοποθετηθεί μόνο με την οθόνη στραμμένη προς τα πάνω, υποστηρίζοντας ότι «μερικά smartphones διαθέτουν διαφορετική αντοχή ανάλογα με την πλευρά που τοποθετούνται στην τσέπη». Αυτό μπορεί να «οδηγήσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές σε λανθασμένα συμπεράσματα για τη συνολική αντοχή των συσκευών».

 

Ενδιαφέρον έχει η πρόταση της Samsung στην ιστοσελίδα να επαναλάβει τις δοκιμές και από τις συμπεριλαμβανομένου όχι μόνο των δικών της μοντέλων αλλά και του iPhone 6 Plus και του One M9, αυτή τη φορά όμως δοκιμάζοντας την αντοχή των μοντέλων «και από τις δύο πλευρές».

 

Link.png Site: TheVerge