Σύμφωνα με μία νέα φήμη που κυκλοφόρησε πρόσφατα, η Samsung θα ετοιμάσει μία “Premium Edition” της επερχόμενης ναυαρχίδας της Galaxy S7, που θα διαθέτει οθόνη 4K και θα βασίζεται στο ολοκαίνουριο Exynos 8890 SoC (Exynos 8 Octa).

Η Samsung λέγεται ότι θα κατασκευάσει το συγκεκριμένο μοντέλο αποκλειστικά για την αγορά της Ν. Κορέας, ωστόσο δεν αποκλείεται να το κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές αν υπάρξει ζήτηση. Αν και πρέπει να διατηρούμε επιφυλάξεις για τις πληροφορίες που αφορούν στο Galaxy S7 Premium Edition, το Exynos 8890 SoC είναι μία πραγματικότητα, και θα είναι το System-On-Chip που θα τροφοδοτήσει το επερχόμενο Galaxy S7. Παρουσιάστηκε επίσημα πριν από μερικές μέρες, και ενσωματώνει έναν custom-designed επεξεργαστή της Samsung, ο οποίος είναι μία λύση HMP (Heterogeneous Multi-Processing) και αποτελείται από ένα τετραπύρηνο άρθρωμα που βασίζεται στην αρχιτεκτονική 64-bit ARMv8 το οποίο έχει επιμεληθεί η Samsung καθώς και από ένα ακόμη τετραπύρηνο άρθρωμα Cortex-A53, που "συνδέονται" μεταξύ τους σε μία υλοποίηση big.LITTLE.

 

Ο νέος 64-bit big.LITTLE Octa-Core επεξεργαστής της Samsung είναι 30% ταχύτερος ενώ παράλληλα καταναλώνει 10% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με το μοντέλο Exynos 7420. Το System-On-Chip επίσης ενσωματώνει 4G LTE Rel.12 Cat.12/13 modem, το οποίο θεωρητικά υποστηρίζει ταχύτητες download και upload έως και 600Mbps και 150Mbps αντίστοιχα.

 

Όσον αφορά στον επεξεργαστή γραφικών, η εταιρεία χρησιμοποίησε την Mali-T880 MP12 GPU της ARM. Λέγεται ότι στην “standard” έκδοση του Galaxy S7, η GPU θα διαθέτει 12 πυρήνες, ενώ στην έκδοση Premium στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω, ο επεξεργαστής γραφικών θα διαθέτει 14 πυρήνες (η ARM υποστηρίζει ότι η GPU της είναι scalable έως 16 πυρήνες).

 

Ο νέος Exynos 8 Octa θα κατασκευάζεται με μέθοδο 14nm FinFET, και η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος της χρονιάς, αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη.

 

gallery_286955_2609_30768.jpg

 

Link.png Site: PhoneArena
Link.png Site: Sammobile