Ενδεχομένως να θυμάστε την τεχνολογία G-Sync της Nvidia, η οποία χρησιμοποιείται σε κάποιες οθόνες των ASUS, Philips, BenQ και ViewSonic με στόχο την εξάλειψη φαινομένων όπως τα stuttering, tearing κ.ά. Η AMD έχει εδώ και καιρό ανακοινώσει μία παρόμοια τεχνολογία με την ονομασία FreeSync -βασίζεται σε open standards- και η Samsung θα την χρησιμοποιήσει αρχικά σε δύο σειρές οθονών.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης Future of Compute της AMD που πραγματοποιήθηκε στην Σιγκαπούρη.

 

Η Samsung θα διαθέσει σύντομα δύο νέες σειρές οθονών UHD με τις ονομασίες UD590 (θα κυκλοφορήσει σε δύο μοντέλα, στις 23,6 ίντσες και στις 28 ίντσες) και UE850 (θα κυκλοφορήσει σε τρία μοντέλα με διαγώνιο 23,6 ιντσών, 27 ιντσών και 31,5 ιντσών). Αργότερα, η τεχνολογία FreeSync θα χρησιμοποιηθεί σε όλο το UHD lineup της Κορεάτικης εταιρείας.

 

Η τεχνολογία FreeSync είναι η απάντηση της AMD στην τεχνολογία G-Sync της Nvidia αλλά όπως αναφέραμε, σε αντίθεση με την λύση της Nvidia, η πρόταση της AMD βασίζεται σε ανοιχτά πρότυπα. Οι πρώτες οθόνες της Samsung που θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία FreeSync θα κυκλοφορήσουν τον Μάρτιο της ερχόμενης χρονιάς.

 

Link.png Site: SammyHub