Παρόλο που το λειτουργικό σύστημα Tizen της Samsung, δεν μπορεί να συγκριθεί ως μία υπολογίσιμη δύναμη, με άλλα, περισσότερο ανεπτυγμένα και δημοφιλή λειτουργικά συστήματα όπως είναι τα Android και iOS, είναι επίσης γεγονός ότι η Κορεάτικη εταιρεία έχει πουλήσει 1 εκατομμύριο smartphones τύπου Z1 στην Ινδία από τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η Samsung μάλιστα αναμένεται να κυκλοφορήσει αρκετά περισσότερα smartphones αργότερα μέσα στην χρονιά που θα βασίζονται στο Tizen OS και σε διάφορες τιμές. Αν και δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, η συγκεκριμένη κίνηση, δείχνει ότι η Samsung είναι αισιόδοξη ότι μπορεί να αυξήσει το κοινό του Tizen σχετικά γρήγορα, και ενδεχομένως να υπάρχει αρκετή πίεση για να κάνει κάτι τέτοιο.

 

Αρκετές φορές η Samsung και η Google έχουν έρθει σε σύγκρουση επειδή η πρώτη επιχειρούσε μάλλον επιθετικά να δημιουργήσει ένα ολόκληρο οικοσύστημα πάνω από το Android. Όσο περισσότερα λοιπόν smartphones με Tizen πουλάει, τόσο πιο κοντά στην επιτυχία βρίσκεται, αφού μειώνεται η εξάρτηση της πάνω στην πλατφόρμα κάποιου άλλου, ενώ επιπλέον μπορεί να προωθήσει αποτελεσματικότερα τις δικές της υπηρεσίες και να ξεχωρίσει σε μία αγορά που όλοι σχεδόν oι παίχτες βασίζονται στο λογισμικό της Google.

 

Link.png Site: Engadget