Σημαντική πτώση όπως ανέμενε, παρουσίασαν τα κέρδη της Samsung και κατά το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του 2015, μια πτώση η οποία οφείλεται κυρίως στην μικρότερη του αναμενομένου υποδοχή των Galaxy S6 και Galaxy S6 edge.

Τα συνολικά έσοδα της Samsung μειώθηκαν για το διάστημα αυτό κατά 4% στα 5.9 δισ. δολάρια, ενώ πολύ μεγάλη μείωση σημείωσε το τμήμα φορητών συσκευών της εταιρείας με 2.4 δισ. έσοδα έναντι 3.8 την περσινή χρονιά. Η Samsung γνωρίζει ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται να είναι πολύ πιο δύσκολο, εξαιτίας της κυκλοφορίας των νέων iPhone της Apple τον Σεπτέμβριο, και γι' αυτό η εταιρεία ετοιμάζει τις δικές της κινήσεις.

 

Σύμφωνα με αναφορές, η Samsung θα προχωρήσει άμεσα στη μείωση τιμής του Galaxy S6 και του Galaxy S6 edge, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει καλύτερα τον ανταγωνισμό της Apple, ενώ ήδη ετοιμάζεται για τα αποκαλυπτήρια του Galaxy Note 5 και του Galaxy S6 edge Plus, στις 13 Αυγούστου σε ειδική εκδήλωση.

 

Σύμφωνα με το Bloomberg και το Reuters, η Samsung δεν περίμενε την επιτυχία του Galaxy S6 edge έναντι του Galaxy S6, κάτι που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα διαθεσιμότητας της συσκευής προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ζήτηση.

 

Σε άλλα ενδιαφέροντα οικονομικά στοιχεία, βλέπουμε την δύσκολη εποχή που περνάει το τμήμα τηλεοράσεων της κορεατικής εταιρείας στο κομμάτι των τηλεοράσεων, ενώ στα σχέδια της Samsung είναι η επέκταση της σειράς κυρτών τηλεοράσεων και όχι μόνο. Αντιθέτως, το τμήμα δημιουργίας τσιπ μνημών και το τμήμα επεξεργαστών, συναντά μεγάλη επιτυχία με πρόσθετα κέρδη $1.3 δισ. δολαρίων συγκριτικά με την περσινή χρονιά. Ακούγεται μάλιστα ότι η Samsung θα βρίσκεται πίσω από τον επεξεργαστή των νέωνα iPhone όταν αυτά κυκλοφορήσουν, τις επόμενες εβδομάδες.

 

Link.png Site: Engadget