Ο επικεφαλής του τμήματος επενδυτικών σχέσεων της Samsung, Robert Yi, αποκάλυψε κατά την διάρκεια μίας παρουσίασης στην Ν.Υόρκη ότι η εταιρεία του αναμένεται να μειώσει των αριθμό των μοντέλων smartphone που κατασκευάζει κατά 25% με 30% μέσα στο 2015.

Μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης της σχεδίασης των συσκευών της, αυτό είναι ένα ακόμη βήμα από την Κορεάτικη εταιρεία για να αντιμετωπίσει τα μειωμένα κέρδη που σημειώθηκαν το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο. Όπως είναι φυσιολογικό, οι επενδυτές δεν είναι ευχαριστημένοι με τις τελευταίες εξελίξεις και απαιτούν αλλαγές που θα οδηγήσουν ξανά την εταιρεία στην ανάπτυξη. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία στοχεύει να επανέλθει σε διψήφιο ποσοστό όσο αφορά στο περιθώριο λειτουργικών κερδών το 2015.

 

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones διατηρούσε πάνω από το 15% το περιθώριο λειτουργικών κερδών για 10 συνεχόμενα τρίμηνα, αλλά το τρίτο τρίμηνο του 2014 το ποσοστό αυτό έπεσε στο 7%.

 

Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα μοντέλα των οποίων αναμένεται να σταματήσει η πώληση μέσα στο 2015. Για να απλοποιήσει την διαδικασία κατασκευής επίσης, η Samsung αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των στοιχείων και εξαρτημάτων που μοιράζονται διαφορετικά μοντέλα.

Ο Robert Yi επίσης έκανε γνωστό ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να εστιάσει περισσότερο στην Κινέζικη αγορά, που η Xiaomi την ξεπέρασε σε μερίδιο αγοράς.

 

Link.png Site: GSMArena