Στην αντεπίθεση περνάει η Samsung, δύο μήνες μετά τη μήνυση της Nvidia που κατηγορεί την Κορεατική εταιρεία για παραβίαση ευρεσιτεχνιών που αφορούν στα υποσυστήματα γραφικών Adreno (Qualcomm), Mali (ARM) και PowerVR (Imagination Technologies).

Αυτή τη φορά, η Samsung είναι αυτή που μηνύει την Nvidia, με την αγωγή να αναφέρει ότι η Nvidia χρησιμοποιεί παράνομα 6 πατέντες της εταιρείας, αλλά παράλληλα κατηγορεί το γνωστό κατασκευαστή καρτών γραφικών και SoC, για ψεύτικα αποτελέσματα όσον αφορά μετρήσεις από προγράμματα επιδόσεων.

 

Συγκεκριμένα η Samsung αναφέρει ως ψευδείς τους ισχυρισμούς της Nvidia, ότι το Tegra K1 SoC το οποίο βρίσκεται μέσα στο Nvidia Shield tablet της, ξεπερνά σε επιδόσεις το μοντέλο του Galaxy Note 4 το οποίο ενσωματώνει τον επεξεργαστή Exynos 5433. Στην αγωγή της Samsung περιλαμβάνεται και η εταιρεία Velocity Micro, ένας κατασκευαστής υπολογιστών ο οποίος χρησιμοποιεί κάρτες γραφικών της Nvidia στα προιόντα της και για την οποία η Samsung αναφέρει ότι παραβιάζει δύο ευρεσιτεχνίες της.

 

Από την πλευρά της η Nvidia αρνείται ότι έχει επηρεάσει με οποιοδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα μετρήσεων των επιδόσεων του Shield Tablet, αναφέροντας ότι πραγματοποίησε τις δοκιμές επί ίσοις όροις, με τις δύο συσκευές να προέρχονται απευθείας από το κουτί χωρίς καμία προτέρα παρέμβαση.

 

Link.png Site: PhoneArena