Οι διαφορές μεταξύ του νέου Gear VR και του προηγούμενου μοντέλου είναι ελάχιστες, ωστόσο το συγκεκριμένο μοντέλο έχει βελτιστοποιηθεί για χρήση με τα νέα Galaxy S8 και S8+.

Η συσκευή βεβαίως –επειδή μπορεί να δεχτεί έναν ειδικό adapter USB Type-C ή micro USB- είναι συμβατή και με άλλες συσκευές της Κορεάτικης εταιρείας, όπως με τα Galaxy S7 και S7 edge, με το Note 5 ή με τα S6 edge+, S6 και S6 edge.

 

Χάρη στις μεγαλύτερες –για μεγαλύτερο εύρος πεδίου- και υψηλότερης ποιότητας οθόνες Infinity, οι νέες ναυαρχίδες της Samsung, Galaxy S8 και S8+ είναι ιδανικές για τη πλατφόρμα mobile VR. Σε αυτό συνεισφέρουν βεβαίως και οι ισχυροί CPUs και GPUs των Snapdragon 835 και Exynos 8895 SoCs των Qualcomm και Samsung αντίστοιχα.

 

Το χαρακτηριστικό που καθιστά ξεχωριστό το νέο Gear VR είναι το ενσωματωμένο στην συσκευασία χειριστήριο, που έχει ομοιότητες με τον controller του Daydream. Έτσι, διαθέτει ένα trackpad που λειτουργεί και σαν πλήκτρο, μία σκανδάλη από την άλλη μεριά, δύο πλήκτρα ελέγχου στο πάνω μέρος καθώς και ένα ακόμη για την αυξομείωση της έντασης του ήχου.

 


gallery_286955_3832_104362.jpg

 


Παρόμοια χειριστήρια αφής και λειτουργίες υπάρχουν βεβαίως και στην δεξιά πλευρά του VR headset της Samsung, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν. Μάλιστα, το μικρό χειριστήριο μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά προς $39,99 για να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με κάποιο από τα παλαιότερα μοντέλα Gear VR. Το νέο Gear VR with Controller θα κυκλοφορήσει στις 21 Απριλίου με τιμή $129.

 


gallery_286955_3832_67349.jpg

 


Το άρθρο είναι χορηγία του Κωτσόβολου