Αρκετά τα προβλήματα για την Samsung τελευταία, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τελευταίου τριμήνου.

Η εταιρεία σκόπευε να κάνει σημαντικές αλλαγές -και αρκετές απολύσεις- σε υπεύθυνους τμημάτων και στο εργατικό δυναμικό, ωστόσο τουλάχιστον στα υψηλά επίπεδα της εταιρείας αποφασίστηκε να μην γίνει κάποια βιαστική κίνηση.

Για παράδειγμα, ο Πρόεδρος της Samsung Mobile, J.K. Shin θα παραμείνει στην θέση του έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την ανάκαμψη του τμήματος.

 

Η Κορεάτικη εταιρεία πάντως συνεχίζει τις αλλαγές και έτσι πρόσφατα ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να πουλήσει την επιχείρηση οπτικών υλικών (καλώδια οπτικών ινών κυρίως) που διαθέτει, στην Αμερικάνικη εταιρεία Corning (η οποία κατασκευάζει το προστατευτικό γυαλί Gorilla Glass ενώ ήδη διατηρεί επιχείρηση οπτικών ινών).

 

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, και σε αυτή περιλαμβάνονται όλες οι εγκαταστάσεις και τα εργοστάσια που διατηρεί η Samsung στην Κίνα καθώς και στην Ν.Κορέα. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: "Αποφασίσαμε να πουλήσουμε την επιχείρηση οπτικών ινών μας, ώστε να εστιάζουμε σε τομείς του επιχειρησιακού μας πυρήνα".

 

Link.png Site: GSMArena