Από καιρό, η φημολογία για την αποχώρηση της Samsung από την αγορά των προσωπικών φορητών υπολογιστών στην Ευρώπη ήταν έντονη, με την κορεατική εταιρεία να το επιβεβαιώνει σήμερα μέσω ανακοίνωσης, αφήνοντας όμως ένα παραθυράκι για το μέλλον.

Όπως δηλώνει η Samsung, «προκειμένου η εταιρεία να προσαρμοστεί γρήγορα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής αγοράς, αποφασίσαμε να τερματίσουμε την πώληση φορητών υπολογιστών συμπεριλαμβανομένου και των Chromebooks. Η απόφαση αυτή αφορά τη συγκεκριμένη περιοχή και δεν αντικατοπτρίζει αναγκαστικά την κατάσταση που επικρατεί στις υπόλοιπες αγορές».

 

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής της η Samsung αναφέρει ότι «θα συνεχίζει να αξιολογεί προσεκτικά τις συνθήκες της αγοράς, και πιθανόν να χρειαστεί να προχωρήσει σε νέες διορθωτικές κινήσεις προκειμένου η εταιρεία να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα της σε αναδυόμενες κατηγορίες PC».

 

Στις αρχές του μήνα στο Βερολίνο, η Samsung δεν παρουσίασε κανένα νέο φορητό υπολογιστή στην έκθεση IFA, με την αγορά των PC να δέχεται πολλαπλά πλήγματα μειωμένων πωλήσεων εξαιτίας της τεράστιας αύξησης πωλήσεων smartphone και tablet. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Sony προχώρησε στην πώληση ολόκληρου του τμήματος υπολογιστών Vaio σε Ιαπωνική επενδυτική ομάδα, με τη Lenovo και την Apple να είναι οι πραγματικοί νικητές της κατηγορίας.

 

Link.png Site: GigaOM