Όταν η Panasonic πέταξε τη λευκή πετσέτα στο καναβάτσο πέρυσι, αποχωρώντας από την αγορά των τηλεοράσεων Plasma, το βάρος κατά μεγάλο μέρος έπεσε στη Samsung, και στη σειρά F8500.

Οι διθυραμβικές ενίοτε κριτικές για την συγκεκριμένη σειρά τηλεοράσεων από ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετές για να κρατήσουν ζωντανή τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων.

 

Έτσι, η εταιρεία ανακοίνωσε πως τον ερχόμενο Νοέμβριο πρόκειται να διακόψει οριστικά την παραγωγή τέτοιων τηλεοράσεων επικαλούμενη τις αλλαγές των απαιτήσεων της αγοράς αλλά και το γεγονός ότι θέλει πλέον να εστιάσει στην τεχνολογία 4Κ αλλά και στις κυρτές τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας. Η δυσκολία κατασκευής τηλεοράσεων ultra high-definition 4K τεχνολογίας Plasma σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος κατασκευής -σε σχέση με τις LED LCDs- ήταν αναμφισβήτητα οι δύο βασικότεροι λόγοι για τον αφανισμό της τεχνολογίας Plasma. Παρά την υπεροχή στο τομέα της ποιότητας εικόνας, οι πελάτες ψηφίζουν όλο και περισσότερο με βάση το πορτοφόλι τους υποστηρίζοντας έμπρακτα περισσότερο τη φθηνότερη τεχνολογία LCD -που ευτυχώς γίνεται ολοένα καλύτερη.

 

Παλαιότερα, και οι Visio και Sony εγκατέλειψαν τη τεχνολογία. Η LG εξακολουθεί να κατασκευάζει τηλεοράσεις τεχνολογίας Plasma όμως με βάση τον τρόπο που κινείται ο ανταγωνισμός θεωρείται πολύ πιθανό να ακολουθήσει και να διακόψει επίσης τη παραγωγή τους στο κοντινό μέλλον.

 

Link.png Site: The Verge