Οι ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω του smartphone μας και της τεχνολογίας NFC είναι το μέλλον, με τις μεγάλες εταιρείες του χώρου όπως η Apple, Samsung και Google να έχουν παρουσιάσει τις δικές τους προτάσεις με την κοινή ονομασία Pay, θέλοντας να μετατρέψουν το κινητό μας τηλέφωνο και σε ψηφιακό πορτοφόλι.

Η Ελλάδα χωρίς έκπληξη δεν είναι μέσα στις πρώτες χώρες στις οποίες θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση ανέπαφων πληρωμών με κάποιο από αυτά τα συστήματα όμως τις περισσότερες πιθανότητες θα λέγαμε συγκεντρώνει η πρόταση της Samsung η οποία αρχικά θα κάνει την εμφάνιση της στην Αγγλία και την Ισπανία σε λίγες εβδομάδες.



Το πλεονέκτημα του Samsung Pay έναντι των άλλων λύσεων είναι η δυνατότητα χρήσης της πλειονότητας των απλών τερματικών που υπάρχουν ήδη στα καταστήματα, χωρίς ο έμπορος να χρειάζεται να το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο πολύ πιο ακριβό. Στη φετινή έκθεση IFA και στον εκθεσιακό χώρο της Samsung, μπορέσαμε να δούμε την όλη διαδικασία χρέωσης του συστήματος Samsung Pay με ένα smartphone της Κορεατικής εταιρείας, μια διαδικασία η οποία είναι εξαιρετικά εύκολη όπως ισχύει φυσικά και στις λύσεις των Apple και Google.

Σημαντικό ρόλο σε όλη τη διαδικασία διαδραματίζει ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος ενώ η συναλλαγή είναι πολύ πιο ασφαλής από ότι ισχύει μέχρι σήμερα με τις πιστωτικές κάρτες, ακόμα και αν γίνει κλοπή του κινητού μας τηλεφώνου.

gallery_39041_2413_96335.jpg




Όπως ενημερωθήκαμε, το Samsung Pay θα επεκταθεί σε δεκάδες χώρες μέσα στο 2016, χωρίς να υπάρχει όμως κάποια ενημέρωση για το αν περιλαμβάνεται η Ελλάδα ανάμεσα σε αυτές.

Η αποστολή του insomnia στην IFA 2015 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ