Ενδεχομένως να δούμε σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό των μελλοντικών προϊόντων της Samsung, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο Lee Don-tae, θα ηγηθεί του τμήματος σχεδιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο και θα αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο της Samsung Electronics, Yoon Boo-keun.

Ποιος είναι ο Lee Don-tae που θα οδηγεί στον βιομηχανικό σχεδιασμό τις ομάδες σχεδιαστών στο Design Management Center της Samsung;

Είναι ο πρώην CEO της εταιρείας Tangerine, ενός στούντιο σχεδιασμού με έδρα το Λονδίνο στην Μ.Βρετανία το οποίο δημιούργησε ο Jony Ive, ο Senior Vice President του τμήματος Design της Apple.

 

Ένα από τα projects που έτρεξε ο 47χρονος Lee Don-tae ήταν ο επανασχεδιασμός σε σχήμα Ζ, της καμπίνας business class της British Airways, σχεδιασμός που δημιούργησε αρκετό χώρο ώστε να χωρέσουν περισσότερα καθίσματα -κάτι που απέφερε κέρδη $738 εκ. στην British Airways σύμφωνα με την Tangerine- και να μπορούν να "απλώσουν" πλήρως.

 

Η Samsung μετά τις απογοητευτικές κριτικές για τον σχεδιασμό του πλαστικού Galaxy S5, ξεκίνησε μία εσωτερική διαδικασία επαναπροσδιορισμού στον τομέα του σχεδιασμού, αλλά από ότι φαίνεται κρίθηκε αναγκαία η πρόσληψη κάποιου εξωτερικού.

Ο Lee Don-tae θα ηγηθεί του σχεδιασμού των προϊόντων της Samsung συνολικά, συμπεριλαμβανομένων και των smartphones.

 

gallery_286955_1599_32554.jpg

 

Link.png Site: Engadget