Κατά τη διάρκεια μίας Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη το πρωί στη Ν.Κορέα, ο Πρόεδρος της Samsung Electronics, D.J. Lee δήλωσε αισιόδοξος ότι το τμήμα φορητών συσκευών της Samsung θα ανακάμψει σύντομα, χάρη στα "ισχυρά θεμέλια και τη τεχνολογική υπεροχή" της εταιρείας.

Η σχετική σύντομη αναφορά έρχεται από το Reuters. Τα κέρδη της Samsung το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς έφτασαν στο χαμηλότερο σημείο των δύο τελευταίων ετών, αφού οι πωλήσεις των κινητών τηλεφώνων της εταιρείας συνεχίζουν να μειώνονται.

Οι δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας, ήρθαν σε μία στιγμή που άρχισαν να δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με το βραχυπρόθεσμο μέλλον του τμήματος mobile της Samsung στην αγορά, μετά και την ωμή επίθεση της Apple αυτό το μήνα με δύο νέα μοντέλα iPhone που διαθέτουν μεγαλύτερες οθόνες, σαν αυτές που βοήθησαν τα κινητά της Samsung να γίνουν ιδιαίτερα δημοφιλή.

 

Σαν να μην έφτανε αυτό, το ίδιο το τμήμα ερευνών και επενδύσεων της Samsung (Samsung Securities) δήλωσε σε ένα γράμμα προς τους πελάτες, ότι οι φορητές συσκευές της Samsung "δεν είναι πια τόσο ελκυστικές, όπως αποδεικνύεται από τη σταθερή απόδοση των high-end Κινέζικων μοντέλων και τις απροσδόκητα δυνατές προ-παραγγελίες του iPhone 6".

 

Τι είναι αυτό που θα βοηθήσει τη Samsung να ανακάμψει, όπως υποσχέθηκε ο κ. Lee; Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Samsung, θα είναι το Galaxy Note 4, το οποίο δεν θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του μήνα στις περισσότερες αγορές. Στη Ν.Κορέα πάντως, το Note 4 θα ξεκινήσει να πωλείται νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί εξαιτίς της αυξανόμενης πίεσης από το νέο iPhone 6 Plus της Apple.

 

Link.png Site: BGR