Σύμφωνα με φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Samsung φέρεται να έκανε ένα μεγάλο βήμα προς το πεδίο των οικιακών αυτοματισμών, καθώς σύμφωνα με αναφορές ο κορεατικός κολοσσός κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της εταιρείας SmartThings, η οποία είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία, που ξεκίνησε από το Kickstarter.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν πως η κίνηση αναμένεται να κοστίσει στη Samsung ένα ποσό πολύ κοντά στα 200 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία πάντως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

 

Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει ούτε σε επιβεβαίωση, αλλά ούτε και σε διάψευση των φημών, όμως σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο πως η Samsung δεν θέλει να μείνει πίσω στις εξελίξεις σε σχέση με την Apple και τη Google.

 

Το πιο πιθανό είναι η Samsung να θέλει να προηγηθεί μάλιστα της Nest, που όπως είναι γνωστό ανήκει στη Google, και η Κορεάτικη εταιρεία με αυτή την εξαγορά θα έχει στα χέρια της μία ώριμη πλατφόρμα αυτοματισμών, η οποία χρειάζεται βοήθεια στο marketing, και στο τελευταίο η Samsung όπως είναι γνωστό έχει μεγάλο budget.

 

Οι επόμενες μέρες και οι πληροφορίες που θα γίνουν γνωστές, αναμένονται φυσικά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Link.png Site: Phone Arena