Η Samsung, το τρίτο τρίμηνο του 2016 ήταν μία από τις εταιρίες που επλήγη περισσότερο στις πωλήσεις. Το μερίδιο αγοράς της Samsung, το οποίο φαίνεται να σημείωσε πτώση ρεκόρ σύμφωνα με την Gartner, τη γνωστή εταιρία ερευνών, συρρικνώθηκε κατά 14% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρσι

Αυτό σημαίνει 12 εκατομμύρια πωλήσειςλιγότερες. Φυσικά, η πτώση κατά μέρος οφείλεται και στη διπλή ανάκληση και στη διακοπή της παραγωγής του Samsung Galaxy Note7.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι από το ποσοστό που έχασε η Samsung δεν φαίνεται να επωφελήθηκε η Αpple, καθώς τα νέα iPhone ήταν στην αγορά μόλις δυο εβδομάδες μέσα στο τρίτο τρίμηνο. Για την ακρίβεια, έχουμε να κάνουμε με ένα τρίμηνο στο οποίο η Apple είδε το μερίδιο αγοράς της να μειώνεται κατά 6% από πέρυσι.

 

Μέσα στα τελευταία τρίμηνα κινέζικες μάρκες όπως η Vivo, η Oppo και η Huawei έκαναν άλματα, όπως συνέβη και στο τρίτο τρίμηνο. Η Huawei αξίζει να σημειωθεί δεν είναι πολύ μακριά από τα ποσοστά της Apple. Η Huawei, επίσης, έχει αρχίσει να τιμολογεί τα smartphone της κοντά στην τιμή αυτών της Apple και της Samsung.

 

gallery_286955_3518_1496.png

 

Link.png Site: PhoneArena