Οι εταιρείες Samsung και BlackBerry ανακοίνωσαν μία στρατηγική συνεργασία. Η συμφωνία φέρνει τις σπουδαίες λύσεις ασφαλείας για φορητές συσκευές του Καναδού κατασκευαστή στη σειρά των συσκευών Android της Κορεάτικης εταιρείας. Το τελικό αποτέλεσμα από την συνεργασία των δύο εταιρειών θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2015.

Πιο συγκεκριμένα, έχουμε να κάνουμε με την ενοποίηση της cross-platform και επιχειρησιακής κλάσης λύσης διαχείρισης φορητών συσκευών (EMM) της BlackBerry με την ονομασία BES12 με το γνωστό Samsung KNOX, σε μία μοναδική σουίτα ασφάλειας και διαχείρισης για τα smartaphones και tablets της σειράς Galaxy.

 

Η νέα σουίτα ασφάλειας και διαχείρισης που θα προκύψει από την ενοποίηση των BES12 και KNOX ουσιαστικά θα διασφαλίζει τον απόλυτο διαχωρισμό των προσωπικών δεδομένων από τα επιχειρησιακά δεδομένα ενώ επιπλέον θα παρέχει βελτιώσεις που θα αντιμετωπίζουν μερικά ζητήματα ασφαλείας που αφορούν αποκλειστικά στις συσκευές που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android.

 

Η συμφωνία συμφέρει και τις δύο εταιρείες, αφού η Samsung γίνεται άμεσα ένας ισχυρός παίκτης στην αγορά των επιχειρησιακής κλάσης συσκευών ενώ και η BlackBerry θα εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα.

 

Link.png Site: GSMArena