Σύμφωνα με το Electronic Times, η Samsung σχεδιάζει να ξεκινήσει πρόγραμμα ανανέωσης συσκευής, που θα επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν κινητό κάθε χρόνο.

Όπως φημολογείται, οι χρήστες θα πληρώνουν ένα ποσό κάθε μήνα και, με το πέρασμα ενός έτους, θα επιστρέφουν την παλιά τους συσκευή και θα λαμβάνουν μία νέα.

 

Τη νέα αυτή συσκευή θα την κρατάνε για άλλους 12 μήνες, με το πέρασμα των οποίων θα λαμβάνει χώρα η ίδια διαδικασία. Πρόκειται κατά κάποιο τρόπο για ένα πρόγραμμα leasing. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση αναφορικά με τις φήμες.

 

Το πρόγραμμα αυτό, εάν φυσικά γίνει πραγματικότητα, θα είναι παρόμοιο με το πρόγραμμα που παρουσίασε η Apple τον περασμένο Σεπτέμβριο, το οποίο προσφέρει στους χρήστες νέο iPhone κάθε χρόνο.

 

Επομένως, η Samsung έχει λόγο να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ανανέωσης συσκευής, αφενός για να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο πρόγραμμα της Apple και αφετέρου για να αυξήσει τους πελάτες της. Μεγάλο μερίδιο των χρηστών κρατάνε τη συσκευή τους για παραπάνω από ένα χρόνο, επειδή η αγορά νέας συσκευής κάθε χρόνο δεν είναι απαραίτητη και επιπλέον, κοστίζει αρκετά.

 

Με τα συγκεκριμένα προγράμματα, ο χρήστης πληρώνει το ίδιο σχεδόν ποσό για τη νέα συσκευή, ωστόσο έχει την εντύπωση ότι πληρώνει λιγότερα επειδή το κόστος καλύπτεται με μικρές δόσεις ανά μήνα. Επιπλέον, εάν η Samsung παρουσιάσει ένα τέτοιο πρόγραμμα ανανέωσης συσκευών, θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα που θα κρατήσει τους πελάτες της και θα τους αποτρέψει από την αγορά συσκευής μιας άλλης εταιρείας.

 

Εάν οι φήμες έχουν βάση, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανανέωσης θα μπορούσε να παρουσιαστεί μαζί με το νέο Galaxy S7, το οποίο φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάρτιο. Επιπλέον, το νέο πρόγραμμα αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχικά στη Νότιο Κορέα και στη συνέχεια σε υπόλοιπες χώρες.

 

Link.png Site: CNET