Σύμφωνα με τον κινέζο αναλυτή Pan Jiutang, η Samsung θα κυκλοφορήσει τη νέα ναυαρχίδα της, το Galaxy S7, με τιμή μειωμένη κατά 10% σε σχέση με την τιμή που είχε κυκλοφορήσει το S6.

Σαφώς, ένα τέτοιο σενάριο δεν φαντάζει απίθανο δεδομένου ότι τον Ιούλιο η Samsung μείωσε τις τιμές των Galaxy S6 και S6 Edge προκειμένου να αυξηθούν οι πωλήσεις. Η συγκεκριμένη μείωση τιμής θα βοηθούσε ενδεχομένως τη Samsung να ανταγωνιστεί την Apple στη high end κατηγορία, καθώς και κινέζους κατασκευαστές όπως τη Huawei και τη Xiaomi στη lower end κατηγορία.

 

Με μειωμένη τιμή λοιπόν, το Galaxy S7 θα είναι φθηνότερο από ανταγωνιστικά μοντέλα και έτσι, θα μπορούσε να τα πάει πολύ καλά σε χώρες όπως η Ινδία, στην οποία, λόγου χάρη, το iPhone 6s διαθέτει απλησίαστη τιμή για την πλειοψηφία των καταναλωτών.

 

Ωστόσο, η στρατηγική μείωσης τιμής μπορεί να μην επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των πωλήσεων όμως να μειωθεί το κέρδος, κάτι που συνέβη, ως ένα βαθμό, και με τις μειώσεις τιμών για τα Galaxy S6 και S6 Edge.

 

Μάλιστα, φημολογείται ότι, προκειμένου να ανταγωνιστεί καλύτερα συσκευές άλλων εταιριών, το Galaxy S7 θα κυκλοφορήσει κατ' εξαίρεση τον Ιανουάριο, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, κατά τις οποίες το νέο μοντέλο της σειράς S παρουσιαζόταν τον Μάρτιο, συμπίπτοντας με μεγάλα τεχνολογικά events όπως το MWC.

 

Link.png Site: CNET