Τη δική της λύση και απάντηση στη λειτουργία Continuity της Apple, ετοιμάζει η Samsung με την ονομασία Flow με στόχο να κάνει καλύτερη τη διασυνδεσιμότητα των συσκευών της.

Εκμεταλλευόμενη την τεράστια γκάμα διαφορετικών προϊόντων της, η Samsung σχεδιάζει το Flow έτσι ώστε αυτό να στηρίζεται σε τρία μέρη, τη Μεταφορά (Transfer), την Αναβολή (Difer) και τις Ειδοποιήσεις (Notify). Με τη μεταφορά θα είναι δυνατή για παράδειγμα η μεταφορά μιας βιντεοκλήσης από το laptop στο κινητό τηλέφωνο. Με το Difer θα επιτρέπει στο χρήστη να αναβάλλει μια εργασία μέχρι να είναι αυτός έτοιμος να ασχοληθεί δίνοντας προτεραιότητα σε άλλα πράγματα όπως τη δημιουργία μιας παρουσίασης στο PowerPoint ή την παρακολούθηση μιας ταινίας.

 

Τέλος το Notify επιτρέπει την εμφάνιση των ειδοποιήσεων σας σε οποιαδήποτε συσκευή, είτε αυτή είναι ο υπολογιστής σας, είτε ένα tablet, μια τηλεόραση ή ακόμα και ένα έξυπνο ρολόι. Για παράδειγμα θα μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στην τηλεόραση σας (φτάνει αυτή να είναι Samsung) για το ότι τελειώνει η μπαταρία του κινητού σας.

 

 

Έχοντας ανακοινώσει το Flow στο συνέδριο προγραμματιστών που διοργανώνει ετησίως, η Samsung δε θα μπορούσε να μην κυκλοφορήσει και το σχετικό SDK κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα δούμε την πρώτη υλοποίηση

 

Link.png Site: Engadget