Το Galaxy Book είναι μια συσκευή που μπορεί να κάνει τα περισσότερα που μπορεί να κάνει και ένας επιτραπέζιος υπολογιστής. Αυτό είναι το μήνυμα της Samsung για το νέο της 2σε1 σύστημα που τρέχει Windows 10 και το οποίο μπορεί να μεταμορφωθεί από tablet σε έναν ικανό φορητο υπολογιστή.

Ο νέος υπολογιστής της Samsung πιου παρουσιάστηκε πριν λίγο στη MWC, διαθέτει μεταλλική κατασκευή ενώ εντυπωσιάζει με το μικρό πάχος που δε ξεπερνά τα 7,4 χιλιοστά αλλά και το βάρος των 754 γραμμαρίων. Τα νούμερα αυτά αυξάνονται ελάχιστα μόλις ο χρήστης προσθέσει το δημοφιλές αξεσουάρ πληκτρολογίου καλύμματος.

 

Η Samsung θα κυκλοφορήσει το Galaxy Book σε δύο εκδόσεις, μία με οθόνη 10.6 ιντσών και μια δεύτερη με οθόνη 12 ιντσών. Κλασσικά η Samsung στηρίζεται στην τεχνολογία Super AMOLED ενώ η ανάλυση ειναι FHD+. Στις διαθέσιμες θύρες υπάρχουν δύο USB Type-C θύρες από τις οποίες η συσκευή μπορεί να φορτίζει παράλληλα. Στο εσωτερικό συναντάμε την 7η γενιά του Intel Core i5 επεξεργαστή και με 8GB μνήμη για το μοντέλο των 12 ιντσών ενώ στο μικρότερο μοντέλο υπάρχει χρήση του επεξεργαστή Core m3 με 4GB μνήμη. Η αυτονομία να φτάνει τις 10.5 ώρες, μία δήλωση σίγουρα αισιόδοξη.

 

 

Όπως αναφέραμε στην αρχή, το Galaxy Book τρέχει την Home 64-bit έκδοση των Windows 10 και για πρώτη φορά σε ένα 2σε1 σύστημα της Samsung, υποστηρίζεται το γνωστό S-Pen κάτι που έρχεται σε απόλυτη αρμονία με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft και την τεχνολογία Windows Ink που αυτό διαθέτει. Στο πακέτο μαζί με το tablet θα περιλαμβάνεται και το πληκτρολόγιο κάλυμμα που το μετατρέπει σε φορητό υπολογιστή, με τα πλήκτρα να είναι φωτιζόμενα και άνετα στο πάτημα, μια πολιτική που θα θέλαμε να υιοθετήσει και η Microsoft με τη σειρά Surface. Μία ακόμα έκπληξη είναι και η παρουσία του S-Pen στο πακέτο, χωρίς ο καταναλωτής να χρειάζεται να το αγοράσει ξεχωριστά.

 


gallery_286955_3753_74187.jpg

 


Περιμένουμε το Galaxy Book στην αγορά μέχρι τον Απρίλιο ενώ οι μέχρι τώρα πληροφορίες μας για παρουσία του στη χώρα μας δεν είναι ενθαρρυντικές.

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt