Σύμφωνα με την ιστοσελίδα SamMobile, στη φωτογραφία που δημοσιεύει βλέπουμε το νέο headset εικονικής πραγματικότητας της Samsung, το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στην έκθεση IFA, στις αρχές Σεπτεμβρίου, στο Βερολίνο, στη Γερμανία.

Το hardware της συσκευής είναι κατασκευασμένο από τη Samsung, ενώ το λογισμικό έχει αναπτύξει η εταιρεία Oculus VR, η οποία ανήκει στο Facebook και βρίσκεται πίσω από το εντυπωσιακό Oculus RiFT. Η συσκευή δεν είναι ανεξάρτητη -παραμένει ένα περιφερειακό- και λειτουργεί σε συνδυασμό με το κινητό τηλέφωνο του χρήστη, το οποίο συνδέεται μέσω USB για να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως οθόνη.

 

Στη δεξιά πλευρά της συσκευής υπάρχει ένα πλήκτρο, με τη βοήθεια του οποίου ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιεί τη κύρια, οπίσθια κάμερα του κινητού, για να βλέπει τι συμβαίνει στον... πραγματικό κόσμο, χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσει τη συσκευή από το κεφάλι του, χαρακτηριστικό το οποίο δεν διαθέτουν οι συσκευές της Oculus ή της Sony. Υπάρχει επίσης ένα touchpad, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγηθούν στο περιβάλλον χρήσης του Galaxy smartphone τους.

 

Η ιστοσελίδα SamMobile αναφέρει πως η ονομασία του είναι Gear VR και πως ουσιαστικά λειτουργεί βασιζόμενο στις ίδιες αρχές που λειτουργεί και το Google Cardboard, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Google I/O, μολονότι η συσκευή της Samsung είναι βεβαίως πιο άνετη και πιο καλοφτιαγμένη.

Η Κορεάτικη εταιρεία αναμένεται να διαθέσει το development kit μετά την επίσημη παρουσίαση της συσκευής, και λίγο μετά το πρώτο συνέδριο για developers της Oculus VR.

 

Link.png Site: Engadget