Δεν υπάρχουν και πολλοί χρήστες που βρίσκουν χρήσιμο το bloatware, το λογισμικό και οι εφαρμογές που προσφέρει ο κάθε κατασκευαστής για να προωθήσει τις δικές του υπηρεσίες, και το οποίο καταλαμβάνει αρκετό χώρο και μνήμη χωρίς απαραίτητα να προσφέρει χρήσιμα χαρακτηριστικά ή λειτουργίες και χωρίς να υπάρχει ορισμένες φορές η δυνατότητα να αφαιρεθεί.

Τώρα, η Samsung θα πρέπει να δώσει την δυνατότητα στους χρήστες των κινητών της να αφαιρέσουν το bloatware, αν και μόνο στην Κίνα.

 

Η συγκεκριμένη κίνηση, είναι το αποτέλεσμα μίας μήνυσης που κατέθεσε η επιτροπή δικαιωμάτων των καταναλωτών στην Κίνα, και καλύπτει περίπου 20 προ-εγκατεστημένες εφαρμογές στο Galaxy Note 3 που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013. Η Samsung έχασε την δίκη, και τώρα είναι αναγκασμένο τον ερχόμενο μήνα να διαθέσει ένα patch που θα δίνει στους χρήστες του Note 3 την δυνατότητα να αφαιρέσουν εφόσον το θέλουν τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές.

 

Σύμφωνα με μία αναφορά των The Korea Times, η Κινέζικη έκδοση του Samsung Galaxy Note 3 διέθετε 44 προ-εγκατεστημένες εφαρμογές, με τις 24 από αυτές να είναι απολύτως απαραίτητες για την λειτουργία του κινητού. Οι καταναλωτές υποστήριξαν ότι δεν είχαν προειδοποιηθεί για τις συγκεκριμένες εφαρμογές και πως ήταν αδύνατο να εντοπίσουν οδηγίες για να τις αφαιρέσουν, αφού ορισμένες από αυτές χρησιμοποιούσαν πέρα από αποθηκευτικό χώρο και bandwidth (WiFi, Cellular). Όπως αναφέραμε, για την ώρα, οι υπόλοιποι χρήστες στον κόσμο θα πρέπει να ανεχτούν τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές, ωσότου βεβαίως κάποιος ή κάποια ομάδα υποβάλλει σχετική μήνυση.

 

Link.png Site: http://www.digitaltrends.com/mobile/samsung-lets-users-remove-mobile-bloatware-but-only-in-china/[/url]']Digital Trends