Εδώ και πολύ καιρό φημολογείται ότι η Apple πρόκειται να χρησιμοποιήσει οθόνη τεχνολογίας OLED κατασκευασμένη από τη Samsung, σε τουλάχιστον ένα από τα μοντέλα iPhone που πρόκειται να παρουσιάσει φέτος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nikkei, η Samsung θα είναι ο μοναδικός, τουλάχιστον για φέτος, προμηθευτής των 70 εκατομμυρίων οθονών OLED της Apple. Οι οθόνες θα χρησιμοποιηθούν στο νέο iPhone 8, που αναμένεται να ανακοινωθεί το Φθινόπωρο παράλληλα με τα iPhone 7s και iPhone 7s Plus.
Σε αντίθεση με το iPhone 8, τα μοντέλα “7s” πρόκειται να διατηρήσουν τις οθόνες τεχνολογίας LCD όπως οι προκάτοχοί τους, καθώς και τα μεγέθη τους, στις 4,7 ίντσες και 5,5 ίντσες. Από την άλλη, το iPhone 8 θα διαθέτει οθόνη OLED με διαγώνιο 5,2 ιντσών (αν και έχουν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες, τουλάχιστον συμφωνούν στην ωφέλιμη… επιφάνεια).

 

Το iPhone 8 δεν πρόκειται να κοστίζει λιγότερα από χίλια δολάρια σύμφωνα με αναλυτές πάντως, κάποιοι από τους οποίους επίσης εκτιμούν, ότι η Apple θα πουλήσει μόνο φέτος 55 εκατομμύρια μονάδες iPhone 8. Η επιτυχία του νέου μοντέλου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται να αποφέρει κέρδη ρεκόρ για την εταιρεία με έδρα το Cupertino. Η Samsung σύμφωνα με αναφορές, είναι προετοιμασμένη για παραγωγή έως και 95 εκατομμυρίων πάνελ για το iPhone 8, σε περίπτωση που η ζήτηση ξεπεράσει τις προσδοκίες.

 

Μία πηγή από την βιομηχανία που “γνωρίζει σχετικά με το design του iPhone” αποκάλυψε ότι και τα τρία μοντέλα που θα παρουσιαστούν θα υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση. Επίσης λέγεται πως το iPhone 8 θα διαθέτει “3D sensor” που θα επιτρέπει την αναγνώριση προσώπου, ενώ αναμένεται να μην διαθέτει φυσικό πλήκτρο “home”. Τα δύο μοντέλα “7s” πρόκειται να εξοπλίζονται επίσης με τον ίδιο “3D sensor”, ωστόσο θα διατηρήσουν το home button.

 

Link.png Site: GSMArena