Μια εταιρεία με έδρα το Βερολίνο, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ασφάλειας συστημάτων, ισχυρίζεται ότι κατάφερε να παραβιάσει το σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος του Galaxy S5 που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες στην αγορά.

Η εταιρεία, η οποία μάλιστα στο παρελθόν είχε κάνει το ίδιο και για το iPhone 5S, ξεγέλασε το σαρωτή της συσκευής χρησιμοποιώντας ένα υλικό από κόλλα και γραφίτη που μετέφερε ομοίωμα του δακτυλικού αποτυπώματος που είχε οριστεί αρχικά για το ξεκλείδωμά της, από τον ιδιοκτήτη της συσκευής.

 

Οι ειδικοί της εταιρείας υποστηρίζουν ότι η παραβίαση της συγκεκριμένης δικλείδας ασφαλείας , μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ηλεκτρονικών πληρωμών που μπορεί να πραγματοποιήσει ο χρήστης της συσκευής, όπως για παράδειγμα μεταφορά χρημάτων ή πληρωμές μέσω του PayPal.

 

_74270695_pay.png

Αν και η Samsung δεν έχει κάνει κάποια επίσημη τοποθέτηση μέχρι στιγμής, εκπρόσωπος του PayPal δήλωσε:

 

"Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τα ευρήματα της SRL, όμως εξακολουθούμε να είμαστε σίγουροι ότι η αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων προσφέρει μια πιο εύκολη και πιο ασφαλή μέθοδο πληρωμών, σε σχέση με την εισαγωγή κωδικών πρόσβασης ή αριθμών πιστωτικών καρτών" και προσθεσε ότι το PayPal θα αποζημιώσει κάθε περίπτωση απώλειας χρημάτων, που θα είναι αποτέλεσμα του συγκεκριμένου «κενού» ασφαλείας".

 

Link.png Site: BBC