Μία νέα φήμη που προέρχεται από την Ν. Κορέα λέει πως οι Apple και Samsung βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις, ώστε η τελευταία να κατασκευάσει τις οθόνες OLED των μελλοντικών συσκευών iPhone. Αν και οι δύο εταιρείες δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία, λέγεται ότι απλώς είναι θέμα χρόνου.

Η Κορεάτικη εταιρεία κοιτάζει τώρα πως θα αυξήσει την παραγωγή panels τύπου OLED για να ανταποκριθεί στην πολύ μεγάλη ζήτηση που θα έχει να αντιμετωπίσει αν τελικά γίνει προμηθευτής της Apple. Μάλιστα, η Samsung ενδεχομένως να αποφασίσει να κατασκευάσει μία νέα μονάδα παραγωγής OLED αποκλειστικά για να προμηθεύει την Apple, αν βεβαίως κλείσει η συμφωνία. Είναι επίσης πιθανό, η νέα μονάδα να χρηματοδοτηθεί κατά μέρος και από την Apple. Από ότι φαίνεται, η πώληση ενός εργοστασίου κατασκευής panels τύπου LCD σε μία Κινέζικη εταιρεία, αποτελεί μέρος της νέας στρατηγικής της Samsung, η οποία θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να αυξήσει την παραγωγή panels τύπου OLED. Αν τελικώς κλείσει η συμφωνία, η Samsung θα γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής οθονών της Apple, ξεπερνώντας την LG Display. Η Samsung ήδη προμηθεύει τις οθόνες για το Apple Watch, οπότε η συμφωνία για τις νέες συσκευές iPhone μπορεί να αποτελέσει επέκταση της υπάρχουσας συμφωνίας που έχει με την Αμερικάνικη εταιρεία.

 

Η Samsung, ήδη αναμένεται να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο ανταγωνισμό από αρκετές Κινέζικες εταιρείας που σκοπεύουν να κατασκευάσουν μονάδες παραγωγής OLED, οπότε δεν έχει την πολυτέλεια να μην επενδύσει επιθετικά στις δικές της μονάδες παραγωγής.

 

Link.png Site: GSMArena