Το μήνα που μας πέρασε πολλοί κάτοχοι του δημοφιλούς Samsung Galaxy S III εξέφρασαν έντονα την δυσαρέσκειά τους σχετικά με σοβαρό πρόβλημα που παρουσίασε η νεαποκτηθείς τους συσκευή.

Σύμφωνα με τις έως σήμερα αναφορές, τα προβλήματα εμφανίζονται όταν η συσκευή φορτίζεται από το χρήστη κατά την διάρκεια της νύχτας ή απλώς όταν η οθόνη απενεργοποιούνταν. Η εταιρεία μέχρι τώρα βρισκόταν σε φάση επίλυσης του προβλήματος, αλλά φαίνεται ότι ετοιμάζει και μια αναβάθμιση λογισμικού, η οποία διορθώνει το πρόβλημα στη ρίζα του.

 

Αν και επισήμως δεν έχει ανακοινώσει την πηγή του προβλήματος πληροφορίες κάνουν λόγο ότι πρόκειται για firmware bug που διορθώνεται ευκόλως, ενώ το πρόβλημα φαίνεται να περιορίζεται στα μοντέλα των 64gb.

 

Οι χρήστες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι τα mainboards είναι η πηγή του προβλήματος με την μνήμη flash να καταστρέφεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η συνολική διάρκεια ζωής των προβληματικών συσκευών δεν είναι πάνω από 150-200 ημέρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Samsung προβαίνει στην αντικατάστασή τους στα πλαίσια της εγγύησης, ανεξαρτήτως αν οι χρήστες έκαναν root την συσκευή τους ή προέβησαν στην εγκατάσταση μη εγκεκριμένου λογισμικού firmware.

 

Δεδομένου των σχολίων των χρηστών και του γεγονότος ότι το πρόβλημα εμφανίζεται ανεξαρτήτου έκδοσης OS, η εντύπωση που δίνεται είναι ότι πρόκειται για πρόβλημα στο hardware. Συνεπώς, αν οι πληροφορίες αληθεύουν, η εταιρεία θα προσπαθήσει να διορθώσει το πρόβλημα, τουλάχιστον όσον αφορά το λογισμικό, μέσω της αναβάθμισης.

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/gadgets/2013/01/02/samsung-reportedly-planning-firmware-update-to-address-suddenly-dying-galaxy-s-iii-devices/[/url]']thenextweb.com