Σε ειδική εκδήλωση της Samsung για τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, είχαμε την ευκαιρία να ξαναδούμε από κοντά τα νέα gadgets της εταιρείας για το τελευταίο τρίμηνο του έτους και να μάθουμε την ημερομηνία κυκλοφορίας τους στη χώρα μας καθώς και την τιμή τους.

Χωρίς αμφιβολία, απ' όλες τις ανακοινώσεις της εταιρείας, ξεχωρίζει αυτή της κυκλοφορίας του Galaxy Note 4, ενός από τα κορυφαία smartphone της Samsung το οποίο όπως είδαμε και στην επίσημη του παρουσίαση στις αρχές του μήνα στο Βερολίνο, διαθέτει για πρώτη φορά αλουμίνιο σχεδιασμό και όπως πάντα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά. Έτσι όπως ανακοίνωσε η Samsung, το Galaxy Note 4 θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 22 Οκτωβρίου με τιμή €849 η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι κατά €50 πιο ακριβή από το προηγούμενο μοντέλο της σειράς.

 

 

Μαζί με το Galaxy Note 4 στις 22 Οκτωβρίου θα δούμε στην ελληνική αγορά και το Gear S, το καλύτερο smartwatch της εταιρείας το οποίο δεν απαιτεί σύνδεση με smartphone για τη λειτουργία του παρά μόνο μια φορά, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων μιας και υποστηρίζει την εγκατάσταση sim κάρτας. Με εντυπωσιακό σχεδιασμό στον οποίο κυριαρχεί η κυρτή οθόνη 2 ιντσών με ανάλυση 360 x 480, το Gear S διαθέτει ακόμα αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών, αλλά και αισθητήρα μέτρησης υπεριώδους ακτινοβολίας. Όπως αναμενόταν, η τιμή του το τοποθετεί στα πιο ακριβά gadgets της κατηγορίας του και συγκεκριμένα στα €399. Το Gear S είχαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά στο Βερολίνο στις αρχές του μήνα και μπορείτε να δείτε τις πρώτες μας εντυπώσεις πατώντας εδώ.

 

Πιο σύντομα και συγκεκριμένα άμεσα θα κυκλοφορήσει το Galaxy Alpha, το πρώτο smartphone της εταιρείας το οποίο διαθέτει αλουμίνιο σχεδιασμό και το οποίο όπως μας ενημέρωσαν στελέχη της εταιρείας φανερώνει τη νέα σχεδιαστική γραμμή της εταιρείας η οποία συνεχίζεται με το Galaxy Note 4. Όπως και κατά την πρώτη μας επαφή με τη συσκευή, έτσι και τώρα μπορούμε να πούμε ότι το συγκεκριμένο smartphone είναι ένα από τα πιο όμορφα της εταιρείας αν όχι το πιο όμορφο, με τεχνικά χαρακτηριστικά όπως οθόνη 4.7 ιντσών τεχνολογίας Super AMOLED, με ανάλυση 720p, οκταπύρηνο επεξεργαστή κομμάτι του Exynos 5 Octa 5430 της Samsung, 2 GB RAM καθώς και 32 GB RAM. Η τιμή του Galaxy Alpha έχει οριστεί στα €699.

 

 

20141002_130409_Android.jpg

 

Παράλληλα με την κυκλοφορία των Galaxy Note 4, Galaxy Alpha και Gear S, η Samsung ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά και το σύστημα εικονικής πραγματικότητας, το Gear VR το οποίο αποτελεί για την ώρα αποκλειστικό περιφερειακό του Galaxy Note 4. Η κυκλοφορία του αναμένεται τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς, με την τιμή να ανακοινώνεται λίγο πριν την κυκλοφορία.

 

Σε ερώτηση μας για την πιθανότητα κυκλοφορίας του Galaxy Note Edge στην Ελλάδα, το οποίο όπως είδαμε και από κοντά διακρίνεται για το δεξί άκρο της οθόνης το οποίο έχει κυρτό σχήμα και συμπεριφέρεται ως ξεχωριστή οθόνη, αυτή δε θα πρέπει να αποκλειστεί όπως μας ενημέρωσαν στελέχη της εταιρείας. Αν και οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για εξαιρετικά περιορισμένη διάθεση της συσκευής στην Ευρώπη, ίσως τελικά το δούμε και στη χώρα μας στις αρχές του 2015 αν και σίγουρα με ελάχιστη διαθεσιμότητα.