Παραδεχομάστε ότι το να βλέπουμε ένα smartphone της Samsung με χρήση αλουμινίου είναι κάτι που περιμέναμε με ανυπομονησία, πόσο μάλλον όταν εδώ στην IFA 2014 έχουμε την ευκαιρία να δούμε όχι ένα αλλά δύο τέτοια smartphones από την κορεατική εταιρεία.

Το Galaxy Alpha μπορεί να μην έχει τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά των Galaxy S5 ή του Galaxy Note 4, αλλά σίγουρα ξεχωρίζει για την εμφάνιση του η οποία τοποθετείται στις καλύτερες στιγμές της εταιρείας.

 

DSC00682.JPG

 

Η χρήση αλουμινίου έχει γίνει περιμετρικά της συσκευής, δένοντας όμορφα με το γυαλί στο μπροστινό μέρος της οθόνης αλλά και το πλαστικό διάτρητο υλικό στο πίσω μέρος το οποίο θυμίζει Galaxy S5. Από την πρώτη στιγμή που θα κρατήσετε το Galaxy Alpha στα χέρια σας, το πάχος των 6.7 χιλιοστών και το βάρος των μόλις 115 γραμμαρίων κάνουν αισθητή τη διαφορά με άλλα smartphone. Σε αυτό βοηθάει και η οθόνη των 4.7 ιντσών τεχνολογίας Super AMOLED, η οποία έχει ανάλυση 720P.

 

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζουμε το οκταπύρηνο SoC της Samsung, το Exynos 5 Octa 5430 με 2 GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου που δε μπορούν να επεκταθούν. Στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος ενώ όπως και στο Galaxy S5/Galaxy Note 4, υπάρχει αισθητήρας μέτρησης καρδιακών παλμών. Στο πίσω μέρος βλέπουμε την κύρια κάμερα των 12MP και στο εμπρόσθιο μια δεύτερη των 2.1MP. Για την αυτονομία δε γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες πέρα του ότι υπεύθυνη είναι η μπαταρία χωρητικότητας 1860 mAh.

 

DSC00685.JPG

 

Η κυικλοφορία του Galaxy Alpha αναμένεται τον Οκτώβριο και στη χώρα μας, με την τιμή να την μαθαίνουμε λίγο πριν την κυικλοφορία.

 

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt