Ανάμεσα στις ανακοινώσεις της Samsung σήμερα στο Βερολίνο, αναμφισβήτητα αυτή που κλέβει τα φώτα εκτός από το Galaxy Note 4, είναι η παρουσίαση του Galaxy Note Edge, ενός νέου smartphone το οποίο διακρίνεται για το κυρτό μέρος που διαθέτει η οθόνη, ένα concept που η εταιρεία είχε παρουσιάσει ως πρότυπο στην έκθεση CES.

Το Galaxy Note Edge διαθέτει παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά με το Note 4, με τη διαφορά να βρίσκεται στην οθόνη αφού αυτή είναι κυρτή στη δεξιά της άκρη, με το κομμάτι αυτό να λειτουργεί ανεξάρτητα από το υπόλοιπο περιεχόμενο που βλέπουμε στην οθόνη και να εμφανίζει είτε ανεξάρτητη πληροφορία είτε πρόσθετα εργαλεία για την εφαρμογή που τρέχετε.

 

Για παράδειγμα, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, όταν τρέχουμε την εφαρμογή των βίντεο, στο συγκεκριμένο μέρος εμφανίζονται τα εργαλεία ελέγχου της ταινίας (παύση, αναπαραγωγή κ.α). Ακόμα μπορούμε να τρέξουμε διάφορες μίνι εφαρμογές όπως χάρακας, εγγραφή φωνής κ.α ενώ το μέλλον αναμένεται πολύ πιο ενδιαφέρον από τη στιγμή που η Samsung θα διαθέσει το SDK σε όσους προγραμματιστές θέλουν να φτιάξουν σχετικές εφαρμογές.

 

 

Στον τομέα των τεχνικών χαρακτηριστικών, το Galaxy Note Edge στηρίζεται στον Snapdragon 805 με τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2.7 GHz, 3 GB RAM, καθώς και κάμερα 16MP με υποστήριξη οπτικού σταθεροποιητή. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 3.000 mAh ενώ η οθόνη των 5.6 ιντσών διαθέτει Quad HD+ ανάλυση, με τα χρώματα να εντυπωσιάζουν εξαιτίας της τεχνολογίας Super AMOLED.

 

P1130523.JPG

 

P1130521.JPG

 

DSC00489.JPG

 

Το Galaxy Note Edge αναμένεται να κυκλοφορήσει προς το τέλος του έτους σε επιλεγμένες αγορές χωρίς αυτό να μας κάνει αισιόδοξους για το ότι θα το δούμε και στην Ελλάδα. Η τιμή πάντως παραμένει άγνωση, και η οποία θα ανακοινωθεί όσο πλησιάζουμε προς την επίσημη κυκλοφορία.