Η Samsung αποκάλυψε την δική της ιδέα πάνω στα συστήματα παρακολούθησης ύπνου (sleep-tracking), η οποία είναι μία συσκευή με την ονομασία SleepSense.

Η Κορεάτικη εταιρεία προτείνει να τοποθετήσετε την λεπτή, σε σχήμα δίσκου συσκευή SleepSense κάτω από το στρώμα σας, όπως συμβαίνει με τις προτάσεις των Withings και Misfit. Η συσκευή τότε θα ξεκινήσει να παρακολουθεί τους καρδιακούς παλμούς σας, την αναπνοή σας καθώς και τις κινήσεις σας κατά την διάρκεια του ύπνου, και μάλιστα με ακρίβεια 97% σύμφωνα με την Κορεάτικη εταιρεία.

 

Τα δεδομένα μεταδίδονται σε μία εφαρμοφή στο smartphone σας, η οποία παρέχει μία ατομική βαθμολογία ύπνου (Individual Sleep Score) βασιζόμενη σε επτά παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας του ύπνου, το ποσοστό του ύπνου σε REM κ.ά.

 


gallery_286955_2425_12109.jpg

 


Η εφαρμογή επίσης προσφέρει συμβουλές, σε περίπτωση που θελήσετε να βαθμολογηθείτε από ειδικούς στο συγκεκριμένο αντικείμενο επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ (όπως τον Δρ. Χρήστο Μαντζώρο) για να βελτιώσετε τον ύπνο σας, με αλλαγές στην διατροφή, με άσκηση κ.ά.

 

Το SleepSense επίσης λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα (IoT) οικιακού αυτοματισμού της Samsung, SmartThings. Έτσι, εφόσον αντιληφθεί ότι κοιμάστε θα απενεργοποιήσει τα φώτα ή την τηλεόραση ή θα χαμηλώσει τον κλιματισμό για παράδειγμα.

 


gallery_286955_2425_87842.jpg

 


Η αποστολή του insomnia στην IFA 2015 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ