Χάρη σε ένα slide μίας παρουσίασης της Samsung, μαθαίνουμε ότι η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα νέο smartphone, το οποίο θα έχει την ονομασία Samsung Z1 και θα βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Tizen.

Σύμφωνα με φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, το κινητό θα διαθέτει οθόνη 4,0 ιντσών ανάλυσης WVGA, διπύρηνο επεξεργαστή 1,2GHz, 512MB RAM και κάμερα 3,0 Megapixels ενώ θα υποστηρίζονται οι τεχνολογίες WiFi, Bluetooth 4.0, GPS και θα προσφέρει συνδεσιμότητα 3G.

 

Το Samsung Z1 αναμένεται να κυκλοφορήσει πρώτα στην Ινδία με κόστος περίπου $90 (στις 18 Ιανουαρίου) ωστόσο αργότερα θα κυκλοφορήσει στην Κίνα και λίγο πιο μετά στην Ν.Κορέα. Δεν γνωρίζουμε αν η εταιρεία έχει σκοπό να το κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές, όπως στην Ευρωπαϊκή.

 

Η Κορεάτικη εταιρεία αναμενόταν να κυκλοφορήσει το Samsung Z, αλλά τελικά το εγχείρημα εγκαταλείφθηκε όταν διάφορες συνεργάτιδες εταιρείες πίσω από το Tizen OS υποχώρησαν αφήνοντας μόνη την Samsung. Τελικά, η εταιρεία αποφάσισε να συνεχίσει την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος, αλλά αντί για high-end smartphones, προσανατολίζεται στην κυκλοφορία low-end συσκευών.

 

Link.png Site: GSMArena