Η τέταρτη γενιά του Galaxy Note, αποκαλύφθηκε πριν λίγη ώρα εδώ στο Βερολίνο, με τη Samsung να προχωράει σε σημαντικές αναβαθμίσεις κυρίως στα τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία έχουν αρκετά κοινά στοιχεία με την έταιρη ναυαρχίδα της εταιρείας, το Galaxy S5.

Ο σχεδιασμός του νέου Note 4 έχει κοινά στοιχεία με το προηγούμενο μοντέλο, με τη χαρακτηριστική ψευδοδερματίνη στο πισω μέρος αλλά και με μια πολύ σημαντική διαφορά αφού για πρώτη φορά σε ένα μοντέλο Note γίνεται χρήση αλουμινίου, περιμετρικά της συσκευής, οδηγώντας σε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Το βάρος της συσκευής έχει κρατηθεί στα 176 γραμμάρια ενώ το πάχος είναι μόλις 8.5 χιλιοστά.

 

Η μεγάλη οθόνη τεχνολογίας Super AMOLED η οποία αποτελεί το σήμα κατατεθέν της σειράς ήδη από το πρώτο μοντέλο μαζί με το S-Pen, μένει σταθερή σε διαστάσεις, στις 5.7 ίντσες συγκεκριμένα, με σημαντική βελτίωση όμως στην ανάλυση η οποία είναι πλέον QHD (1440 x 2560), ανάλυση που είδαμε και στο G3 της LG.

 

Η αυτονομία της συσκευής αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα χωρίς να επηρεαστεί από την αύξηση της ανάλυσης, με τη Samsung να υποστηρίζει ότι έχει καταφέρει να την αυξήσει κατά 7.5%, αν και η χωρητιικότητας της έχει διατηρηθεί σχεδόν ίδια (3.220 mAh).

 

Για πρώτη φορά στη σειρά, το Note 4 διαθέτει αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος ο οποίος είναι ο ίδιος με αυτόν που συναντάμε στο Galaxy S5 με περισσότερες όμως δυνατότητες. Έτσι εκτός από το ξεκλείδωμα της συσκευής, επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει συγκεκριμένη εφαρμογή η οποία θα φορτώσει μόλις περαστεί συγκεκριμένο δακτυλικό αποτύπωμα, διαφορετικό από αυτό που έχει επιλέξει για άλλες εργασίες. Πιο χρήσιμη είναι η δυνατότητα αποθήκευσης κωδικών που χρησιμοποιούμε σε ιστοσελίδες, και να τους αντικαταστήσουμε με το δακτυλικό αποτύπωμα μας.

 

DSC00504.JPG

 

DSC00497.JPG

Η κύρια κάμερα αναβαθμίζεται στα 16MP ο οποίος φέρνει επιτέλους την υποστήριξη οπτικού σταθεροποιητή στο Galaxy Note με σημαντικά οφέλη στην απροβλημάτιστη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Φυσικά είναι σε θέση για λήψη βίντεο Full HD αλλά και με 4K ανάλυση με 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Η εμπρόσθια κάμερα διαθέτει ανάλυση 3.7MP με διάφραγμα F1.9 με τη Samsung να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καλύτερη λήψη selfies με το λογισμικό να παρέχει τέσσερες λειτουργίες αποκλειστικά γι' αυτό το σκοπό, τις Wide Selfie, Selfie, Selfie Alarm καθώς και τη δημιουργία GIF.

 

Η αυτονομία της συσκευής αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα χωρίς να επηρεαστεί από την αύξηση της ανάλυσης, με τη Samsung να υποστηρίζει ότι έχει καταφέρει να την αυξήσει κατά 7.5%, αν και η χωρητιικότητας της έχει διατηρηθεί σχεδόν ίδια (3.220 mAh). Μάλιστα η συσκευή μπορεί να φορτίσει στο 50% σε μόλις 30 λεπτά. Το S-Pen αποκτά νέες δυνατότητες όπως η συγκέντωση διαφόρων πληροφοριών από το κινητό σε μια οθόνη για ευκολότερο διαμοιρασμό τους όπως εσείς επιθυμείτε.

 

DSC00493.JPG

To Galaxy Note 4 κυκλοφορεί τον Οκτώβριο, χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση για την τιμή του μέχρι στιμγής.