Στην εποχή του Internet Of Things και των wearables, ακόμα και οι ζώνες γίνονται έξυπνες, με τα εργαστήρια της Samsung να παρουσιάζουν στη CES 2016 μια διαφορετική δημιουργία.

Η Welt είναι μια έξυπνη ζώνη η οποία εμφανισιακά δεν ξεχωρίζει από μία παραδοσιακή ζώνη. Όλη η "μαγεία" όμως κρύβεται στην αγκράφα η οποία ενσωματώνει διάφορους αισθητήρες, ικανούς να δώσουν διάφορα στοιχεία για την καθημερινότητα του ατόμου που φοράει τη ζώνη, μερικά από τα οποία ίσως να μη του αρέσουν και τόσο.

 

 

Μέσω της εφαρμογής με την οποία συνδέεται η ζώνη μέσω Bluetooth, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δει διάφορα στοιχεία που γνωρίζουμε και από wristbands όπως πόσα βήματα και πόση απόσταση έχει διανύσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα στα στοιχεία που εμφανίζει η εφαρμογή περιλαμβάνεται και η περίμετρος της μέσης, κάτι που χτυπάει καμπανάκι σε περιπτώσεις που το παρακάνατε με τα εορταστικά τραπέζια.

 

Στη μία πλευρά της Welt υπάρχει θύρα microUSB για τη φόρτιση της, ενώ η αυτονομία της υπολογίζεται στις 7 ημέρες. Όπως μας ανέφερε ένα από τα τρία μέλη της ομάδας που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή της ζώνης, ήδη γίνονται συζητήσεις με τη Samsung Fashion προκειμένου να κυκλοφορήσει επίσημα η ζώνη στο εμπόριο, με πιθανότερο διάστημα το τέλος του έτους.

 

P1050084.jpg

 


Η αποστολή του insomnia στην CES είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ