Το γεγονός ότι το Galaxy S5 δε συνάντησε την επιτυχία που περίμενε η Samsung, έρχεται να επιβεβαιώσει η Wall Street Journal με πληροφορίες της, μια εξέλιξη που πιθανόν να φέρει σημαντικά αλλαγές στην Κορεατική εταιρεία.

Οι πωλήσεις του Galaxy S5 σύμφωνα με την WSJ απέχουν σημαντικά από αυτές του προκατόχου του και συγκεκριμένα είναι κατά 40% λιγότερες από αυτές που είχε προβλέψει η Samsung. Ειδικότερα τους τρεις πρώτους μήνες κυκλοφορίας του, διατέθηκαν στην αγορά 12 εκατομμύρια συσκευές, 4 εκ. δηλαδή λιγότερες από τις πωλήσεις που σημείωσε για το ίδιο χρονικό διάστημα το Galaxy S4.

 

Τα πράγματα είναι χειρότερα για τις επιδόσεις της συσκευής στην αγορά στην Κίνα, σημειώνοντας πτώση κατά 50% ωστόσο σημειώθηκε αύξηση πωλήσεων στην Αμερικανική αγορά η οποία παραμένει η μεγαλύτερη για την εταιρεία. Ως αποτέλεσμα, η Samsung προχώρησε σε μια αυξημένη διαφημιστική εκστρατεία με υψηλό κόστος κάτι που επιδείνωσε την κατάσταση, προκειμένου να διαθέσει στην αγορά αρκετές συσκευές οι οποίες στοιβάζονται στις αποθήκες της.

 

MK-CQ969_SAMSUN_16U_20141123190036.jpg

 

Οι εξελίξεις αυτές ίσως αποτελέσουν έναυσμα για μια σειρά εσωτερικών ανακατατάξεων στην εταιρεία, με την WSJ να αναφέρει ότι ο υπεύθυνος του τμήματος Mobile, ο J.K. Shin ίσως δώσει τη θέση του στον B.K. Yoon ο οποίος ηγείται μέχρι σήμερα των προσπαθειών της Samsung στον τομέα των τηλεοράσεων. Το σίγουρο είναι ότι οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί, κάτι που όμως αναμένεται να γίνει σύντομα ειδικά μετά τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου τα οποία έφεραν την εταιρεία να σημειώνει πτώση κερδών κατά 60% σε σχέση με το ίδιο περσινό χρονικό διάστημα.

 

Link.png Site: WSJ