Από σήμερα, θα γίνει σταδιακά διαθέσιμη στους κατόχους του Galaxy S7 και Galaxy S7 edge, η αναβάθμιση στο Android 7.0 Nougat όπως ανακοίνωσε επίσημα η Samsung.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αναβάθμιση στην έκδοση 7.0 (και όχι 7.1), φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά όπως πιο γρήγορο download εφαρμογών αλλά και μελλοντικών ενημερώσεων λογισμικού. Σημαντικές αλλαγές έχουμε στο γραφικό περιβάλλον με την Samsung να έχει επιλέξει ένα πιο «καθαρό» σχεδιασμό, ειδικά στο μενού των γρήγορων ρυθμίσεων αλλά και σ' αυτό των ειδοποιήσεων. Ο τίλος για κάθε εικονίδιο έχει αφαιρεθεί στο πρώτο επίπεδο εμφάνισης ενώ τα εικονίδια είναι οργανωμένα ανά 9 σε ομάδες, κάνοντας πιο εύκολη την εύρεσή τους.

 

Οι ειδοποιήσεις εμφανίζουν καλύτερα κάθε πληροφορία ενώ υποστηρίζεται ένα από τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης του Android, αυτό της άμεσης απάντησης απευθείας από το μενού των ειδοποιήσεων, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να ανοίξει την εφαρμογή. Άλλο χαρακτηριστικό που υποστηρίζεται είναι το Multi Windows που επιτρέπει στο χρήστη να τρέχει δύο εφαρμογές σε μία οθόνη, κάτι που η Samsung έχει υλοποιήσει από καιρό για τη σειρά Galaxy Note.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το Performance Mode, μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να βελτιστοποιήσουν τις επιδόσεις του κινητού τους τηλεφώνου, ενεργοποιώντας ένα από τα 4 διαθέσιμα mode. Το πρώτο αφορά την αύξηση της αυτονομία της μπαταρίας αλλά και της ταχύτητας του smartphone, ενώ το Game mode παρέχει χρήσιμες δυνατότητες για αναπαραγωγή παιχνιδιών. Μία άλλη λειτουργία δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ορίσει ως ανάλυση για το κινητό του τα 720p, κάτι που σίγουρα έχει σχέση με την αυτονομία. Στην Υψηλή Επίδοση, ενεργοποιείται η μέγιστη ανάλυση που διαθέτει το Galaxy S7 ενώ στο Entertainment mode, έχουμε βελτίωση στην ποιότητα της εικόνας αλλά και τον ήχο.

 

Link.png Site: Samsung