Το πέμπτο της smartwatch για τη φετινή χρονιά παρουσίασε επίσημα η Samsung με την ονομασία Gear S και το οποίο διαφέρει σημαντικά από τα υπόλοιπα αφού δέχεται sim κάρτα και μπορεί να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς την ανάγκη ύπαρξης κάποιου smartphone.

Από τεχνικής πλευράς το Gear S διαθέτει κυρτή Super AMOLED οθόνη 2' ιντσών με ανάλυση 360 x 480 καθώς και ένα 3G modem. Ενσωματώνει 4GB αποθηκευτικού χώρου, GPS αλλά και διπύρηνο επεξεργαστή στο 1 GHz ο οποίος συνοδεύεται από 512MB RAM. Επιπλέον βλέπουμε μια σειρά από αισθητήρες όπως επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, πυξίδα, βαρόμετρο, μετρητή καρδιακών παλμών, αλλά και μετρητή της υπεριώδους ακτινοβολίας. Όπως αναφέρει η Samsung, το Gear S είναι αδιάβροχο, υποστηρίζοντας το πρότυπο IP67 και η μπαταρία των 300mAh υπόσχεται χρήση χωρίς προβλήματα αυτονομίας για 2 περίπου ημέρες.

 

Στο λογισμικό, το Gear S στηρίζεται στην πλατφόρμα Tizen της ίδιας της Samsung όπως και άλλα smartwatches της εταιρείας καθώς και σύστημα πλοήγησης πίσω από το οποίο βρίσκονται οι υπηρεσίες Here της Nokia.

 

Samsung-Gear-S-revealed-white-2.jpg

 

Το νέο smartwatch της Samsung θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και στη χώρα μας ενώ θα το δούμε από κοντά στην IFA 2014 όπου ευελπιστούμε να μάθουμε και περισσότερες πληροφορίες για την τιμή του.

 

Link.png Site: Samsung Mobile